Százezrek ismerik a hangját

2023.03.22. 14:00

Füredről indult az Eurosport női sportkommentátora

Szántó Petra foglalkozása nemcsak érdekes, izgalmas és különleges, van egy csavar is történetben, méghozzá az, hogy egy erősen férfidomináns szakma jeles, országosan elismert képviselője.

Horváth Gábor

Fotó: Cseh Zoltán

Aki nem tudná, Petra sportkommentátorként dolgozik.

Nem ma kezdte a szakmát, 2006-ban került az Eurosporthoz, ahol kezdetben sok mindennel foglalkozott, de hamar megtalálta a fő terepét, a teniszközvetítéseket, ahonnan a magyar teniszrajongók tíz- vagy százezreinek lehet ismerős a hangja.

Petra tősgyökeres balatonfüredi, innen indult és ma is sok időt tölt el a városban. A Veol Sportpodcast aktuális adásában arról is kérdeztük, hogy mit jelent számára Füred.

Ahogyan beszéltünk a kezdetekről, nehézségekről, a legnagyobb riporteri élményekről, és természetesen a jövőbeli tervekről is.

Szántó Petra járt többek között a Roland Garroson, de nemcsak a tenisszel foglalkozik, belevetette magát például a curling-közvetítésekbe, a műugrás pedig nagy kedvencévé vált. Utóbbi sportággal kapcsolatos pályafutása egyik legnagyobb, libabőrös élménye is a Duna Arénából. 

Témája van, hozzászólna, kérdezne?

Írjon erre a címre: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!