Nemzetközi taekwondobajnokság

2023.04.28. 10:48

Bécsi Nikolett minden számában aranyérmes lett

Hét ország versenyzői szerepeltek a Hatvanban rendezett Spirit Taekwondo Nemzetközi Bajnokságon. A kétnapos megmérettetésen részt vettek a veszprémi Padányi klub serdülő, junior és felnőtt sportolói is.

Horváth Gábor

Vajky László edző, Dobai Zsiga, Küronya Mátyás kísérőikkel és Bécsi Nikolett

Forrás: Padányi TKD

Vajky László edző beszámolója szerint a serdülők között Dobai Zsiga és Küronya Mátyás első versenyükön a magassági törés versenyszámban a 6. és 8. helyen végeztek. A legjobb nyolc közé jutásig összesen ötször kellett újabb és újabb gyakorlatot bemutatniuk. Junior formagyakorlatban Tóth András Áron a döntőig jutva ezüstérmet szerzett, ami rendkívül jó nemzetközi eredmény az utóbbi időben már a magyar válogatottal is edző sportolónak. 

Felnőtt kategóriában a néhány hete a Veszprém Arénában több magyar bajnoki címet begyűjtő Bécsi Nikolett képviselte a klubot. Nikolett a megszokott három egyéni versenyszámban, formagyakorlatban, küzdelemben (a legkisebb súlyban, 50 kg), illetve a súlyhatár nélküli, abszolút erőtörésben indult, és mind a három megmérettetésen győzni tudott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!