Hétközi fordulót rendeznek

2023.04.11. 19:00

Szegeden folytathatja a menetelést az FC Ajka

A zsinórban hatmeccses nyerő szériában lévő bakonyiak a Szegedhez látogatnak a labdarúgó NB II 31. fordulójában, szerda délután.

Balogh Dávid

Legutóbb három góllal volt jobb a Szeged

Fotó: Penovác Károly/Napló-archív

Jeney Gyula csapata bombaformában várhatja a találkozót, ugyanis a legutolsó hat mérkőzésén nyerni tudott a zöld-fehér együttes, és kihasználva vasárnap a Gyirmót botlását, előlépett a tabella 3. helyére 54 ponttal. Csizmadiáék legutóbb a Tiszakécske otthonából hozták el a három pontot. A szegediek sem szerepeltek rosszul az utóbbi időszakban. Az elmúlt öt meccsükön háromszor nyertek és kétszer végeztek döntetlenre. Az előző fordulóban az újonc Mosonmagyaróvárral mérkőztek meg, ahol 1-1-es végeredmény született. Az alföldi gárda a bajnokság 5. helyén áll jelenleg 50 egységgel.

A két együttes eddig tizenegy alkalommal találkozott egymással. Ezeken ötször szegedi, háromszor pedig ajkai sikerrel zárult a mérkőzés. A felek legutóbb ősszel Ajkán mérhették össze tudásukat, akkor a Szeged könnyedén, 4-1-re múlta felül a Veszprém vármegyei alakulatot. Gólarányokat tekintve 14-12 az állás a kék-feketék javára.

Az ajkai csapat szárnyal az edzőváltás óta (október vége), és Jeney Gyula vezetésével még nem kaptak ki a zöld-fehérek idegenben, így kemény mérkőzésre számítanak a szegedi oldalon is.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia–FC Ajka bajnoki mérkőzés szerdán 18 órakor veszi kezdetét a Szent Gellért Fórumban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!