235 hajó csapata nevezett

2023.05.14. 13:11

A Team Kaáli nyerte a balatoni évadnyitó vitorlásversenyt

A Team Kaáli katamarán nyerte a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) által rendezett szombati balatoni évadnyitó vitorlásversenyt, amellyel elindult a vitorlásszezon, közölte az MVSZ. A regattára 235 hajó legénysége nevezett, ebből 219 teljesítette a Balatonfüred–Alsóörs–Tihany–Balatonfüred távot, így a befutási arány meghaladta a 93 százalékot.

Kovács Erika

Virág Flóra kormányossal a Team Kaáli katamarán nyerte a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) által rendezett szombati balatoni évadnyitó vitorlásversenyt

Fotó: MVSZ/Cserta Gábor

A vitorlásversenyre borult időben, óránként 10–30 kilométeres keleti szélben került sor. Győztes a Virág Flóra kormányozta Team Kaáli katamarán lett, amely tavaly is az első helyen zárta a Balatonfüred–Alsóörs–Tihany–Balatonfüred távon megrendezett versenyt. A második helyen ért célba az RSM csapata Vándor Róbert irányításával, harmadik a Kaiser Kristóf vezette Prospex-Delta lett. A szombaton délben elrajtoló versenyt komoly érdeklődés kísérte, hiszen 235 hajó csapata nevezett, szemben a tavalyi 224 hajóval. A befutási arány az idei versenyen több mint 93 százalékos, ugyanis 219 hajó ért célba. 

Holczhauser András, az MVSZ főtitkára a verseny után arról beszélt, hogy a balatoni évadnyitó iránti nagy érdeklődés jó kezdet az idei évadra. – Közel kétszáz vitorlásversenynek adnak helyet a magyarországi tavak idén, köztük több nemzetközi esemény is lesz. Például vasárnap kezdődik Csopakon a finn dinghy hajóosztály Európa-bajnoksága, mondta. Hozzátette: július elején kiemelkedő eseménysorozat lesz a Balatonon, ugyanis 1-jén a Fehérszalag GeneralCom Nagydíjjal indul, majd a gyerekek Kékpántlikája versennyel folytatódik a rengeteg parti programot nyújtó egyhetes Kékszalag Fesztivál. Közvetlenül a 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj után kezdődik az RS Feva Európa-bajnokság, augusztusban lesz a J/24 Európa-bajnokság, szeptemberben a Kalóz hajóosztály Európa-bajnoksága. Az MVSZ célja, hogy a vízi sportok, ezen belül vitorlázás népszerűsítése mellett hozzájáruljon a Balaton és a hazai tavak idegenforgalmának bővüléséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!