Futsal NB I

2023.05.25. 09:20

Indul a csata a bronzéremért

Pénteken elkezdődik az NB I-es futsalbajnokság bronzpárharca, a negyedik helyüket az utolsó fordulóban bebiztosító veszprémiek idegenben kezdik az egyik fél harmadik sikeréig tartó viadalt.

Horváth Gábor

Nem szakad meg a sorozat, a bakonyiak megküzdhetnek a harmadik helyért idén is

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában aratott sikerével az 1. Futsal Club Veszprém bebiztosította helyét a bronzcsatában, amelyben a Kecskemét lesz az ellenfele. Az elmúlt hetekben nem úgy nézett ki, hogy ez sikerülni fog, a felsőházi rájátszás első nyolc körében mindössze négy pontot szerzett az 1. FCV, viszont azt követően megverte a Kecskemétet és a Berettyóújfalut, ez pedig elég volt a negyedik helyhez.

A bronzéremért rendezendő, az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc pénteken 18.30-kor Kecskeméten kezdődik. Hétfőn (18.30) Veszprémben csapnak össze a felek, június 2-án megint Kecskemét lesz a helyszín.

A bakonyiak az előző három alkalommal - 2022-ben, 2021-ben és 2019-ben (2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem fejezték be a bajnokságot) – bronzért játszhattak, tehát a sorozat nem szakad meg. A csapat 2021-ben és 2019-ben a harmadik helyen végzett, tavaly alulmaradt a DEAC együttesével szemben.

A bajnoki fináléban a Haladás és a Berettyóújfalu találkozik egymással. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!