A bronzérem a tét

2023.05.29. 20:23

Megint felállt mínusz háromról az ellenfél, de most az 1. FCV örülhetett

Izgalmas meccsen egyenlített a bronzpárharcban a Veszprém a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

A veszprémiek ezúttal ellenfelük fölé nőttek

Fotó: Nagy Lajos/Napló

1. FCV-Kecskemét 4-3 (3-1)

Veszprém. V.: Tamási, Kiss, Deme. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Everton, Dorogi, Gerencsér. Csere: Soós, Molnár R., Kártik, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Gavrilovics, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

SG Kecskemét Futsal: Rigó – Bíró, Mánya, Hadnagy, Pál. Csere: Nyerges, Bencsik R., Kajtár, Ristics, Öreglaki, Dávid, Haász. Edző: Soltész Levente.

A bronzéremért folytatott párharc nyitányán, múlt pénteken Kecskeméten hiába vezetett 3-0-ra a Veszprém, a hazaiak döntetlenre mentették az összecsapást, majd a hosszabbításban 6-3-ra nyertek.

Az 5. percben Kiss M. tört kapura és mielőtt a védők odaértek volna, 10 méterről kilőtte a jobb alsót, 1-0.

Egyértelműen jobb volt a Veszprém, a 9. percben tovább is nőtt az előny: Kiss M. a bal oldalon maradt üresen egyedül, lövése átjutott Rigón, de kipattant a kapufáról, a labdát Fridrich pofozta az üres kapuba, 2-0.

A folytatásban Molnár bombája vágódott ki a keresztlécről, de nem volt idejük bánkódniuk a hazaiaknak, a következő támadásnál Spandler ment előre a labdával, lopta a távolságot, majd nagy gólt lőtt a jobb alsóba, 11. perc: 3-0.

A 13. percben szépített a Kecskemét, Hadnagy kapott pontos labdát jobbról a hosszú oldalon és közelről nem hibázott, 3-1.

A vendégek fokozták a nyomást, ám Rigónak több dolga akadt, mint Spandlernek a másik oldalon.

Erőteljesen kezdte a második félidőt a Kecskemét, Pálnak akadt is egy komoly lehetősége, majd a folytatásban megint csak inkább bakonyi helyzetek adódtak.

A 27. percben Hadnagy rontott el egy cselt ígéretes helyzetben.

A 30. percben Bíró nem hibázott, a bal oldalról a hosszúba helyezett, 3-2.

A 35. percben kisakkozta a hazai védelmet a Kecskemét, Bíró volt eredményes, 3-3.

A 38. percben újra a bakonyiak villantak, Everton fejezett be a bal oldalról egy szép akciót, 4-3.

Kaotikusan alakult a véghajrá, a Veszprém többször is megszerezhette volna a mindent eldöntő ötödik gólt, a legvégén pedig egalizálhatott volna a Kecskemét. Egyik sem sikerült, így a végén a bakonyiak örülhettek. A párharc 1-1-es állásról folytatódik pénteken Kecskeméten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!