Gól nélkül maradtak

2023.05.07. 19:08

Meglepetésre kikapott az Ajka

Váratlanul kikapott a bennmaradásért harcoló Szentlőrinctől az FC Ajka vasárnap, a labdarúgó NB II 36. fordulójában.

Horváth Gábor

Szarka Ákosék ezúttal nem szereztek pontot

Fotó: Gyarmati László

FC Ajka–Szentlőrinc 0-2 (0-1)
Ajka, 900 néző. V.: Nagy N. FC Ajka: Balogh M. - Görgényi (Dragóner, 77.), Tar, Kenderes, Csemer - Tajthy (Vogyicska, a szünetben), Csizmadia (Rabatin, a szünetben) - Doncsecz (Berzsenyi, 55.), Zsolnai, Gaál (Sejben, 55.) - Szarka. Edző: Jeney Gyula.

Szentlőrinc: Prokop - Lénárt, Tamás L., Havas, Erdélyi - Radosevics, Kesztyűs M., Múcska (Török K., 65.) - Pintér Á. (Rétyi, 65.), Grumics (Daróczi, 80.), László D. (Novák Zs., 70.). Megbízott edző: Pichler Gábor.
Jól kezdett az FC Ajka, amely előnybe keülhetett volna, ám a 10. percben egy szép támadás végén Prokop hárítani tudta Zsolnai lövését.
Továbbra is inkább a vendége kapuja előtt akadtak történések, nyomott a házigazda, de nem járt szerencsével.
Így elég váratlan volt, hogy a Szentlőrinc jutott előnyhöz. Görgényi volt szabálytalan Lászlóval szemben, büntetőt lőhetett a baranyai csapat, Grumics pedig nem hibázott, a kapu jobb oldalába lőtt, Balogh rajta volt a labdán, de nem tudott hárítani, 25. perc: 0-1.
Fokozta a nyomást az Ajka, Gaál szabadrúgása után védett nagyot Prokop, majd Zsolnai próbálkozott kétszer, egyik alkalommal sem tévedett sokat. Hiába futballozott fölényben a hazai csapat, nem tudott egalizálni.
Fordulás után ismét jött egy Zsolnai-Prokop párharc, és újra utóbbi nyert, védte a közeli lövést.

Az 53. percben növelte előnyét a Szentlőrinc, Vogyicska röviden fejelt vissza, Balogh javíthatott volna, de rosszul találta el a labdát, amely Grumics elé került. A korábbi NB I-es támadó erőszakos volt és Balogh mellett, kiszorítva a hálóőrt, négy méterről a kapuba tudta fejelni a felpattanó játékszert, 0-2.
A folytatásban nem igazán volt erő és ötlet a hazai támadásokban. A 82. percben ráadásul megfogyatkozott az Ajka, Tar piros lapot kapott, miután lekönyökölte Novákot.
Február eleje óta először maradt alul hazai pályán az FC Ajka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!