Véget ért az idény

2023.05.28. 08:57

Nem akármilyen meccset játszottak a Fradival

Izgalmas, az utolsó pillanatig nyitott meccsen maradt alul a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I 2022/2023-as szezonjának utolsó fordulójában.

Horváth Gábor

A fürediek ma is dicséretesen harcoltak

Fotó: Nagy Lajos/archív

FTC–BKSE 32-31 (15-16)
Budapest, 700 néző. Vezette: Bíró, Kiss. Frencvárosi TC: Győri K. – Lékai 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Debreczeni 5, Mikita, Nagy B. 6 (1), Kovacsics 3. Csere: Borbély (kapus), Imre 5 (1), Bognár A., Prainer, Pordán, Balogh Zs., Csörgő 4. Edző: Pásztor István.
Balatonfüredi KSE: Andó – Hornyák P. 2, Németh B. 6, Varga M. 5, Szűcs B. 5, Szretenovics 4, Bóka 2. Csere: Bősz (kapus), Dénes, Vajda, Szmetán M. 4 (2), Brandt 3. Edző: György László.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.
A már biztosan negyedik fogadta a biztosan ötödiket a szezon utolsó fordulójában. Tét tehát már nem volt, a presztízs ugyanakkor természetesen számított, nem beszélve arról, hogy a decemberben Füreden komoly vereségbe beleszaladó FTC vissza akart vágni riválisának.
Ennek megfelelően villámrajtot vettek a hazaiak, akik a 16. percben 12-6-ra vezettek. Szépen kapaszkodott vissza az egész szezonban sérülésektől sújtott Balaton-parti csapat, amely 13-13-ra egyenlített, majd fordítani is tudott. 

A második félidő elejét megint a Fradi nyomta meg, amely három gólos előnyt épített ki, de a Füred nem hagyta lerázni magát, 43. perc: 22-22. A folytatásban nem engedték el egymás kezét a felek, szoros, izgalmas volt a csata, 55. perc: 28-28. A következő gólt a vendégek szerezték, hárommal válaszoltak a zöld-fehérek, 31-29. Innen még tudott egyenlíteni a hatalmasat harcoló BKSE, de három másodperccel a vége előtt a volt füredi Debreczeni a hazaiak számára döntötte el az összecsapás sorsát.
Pásztor István: – Jó mérkőzés volt, mindkét csapat beleállt a játékba. Néhány dolog nem működött ma nálunk. Az őszhöz képest viszont sokat fejlődött a csapatom, és ennek köszönhetően negyedikek lettünk.
György László: – Végig szoros, kiélezett volt a mérkőzés, talán egy pontot megérdemeltünk volna, de nem sikerült, és ezért bosszús is vagyok. Az ötödik helyünk a játékosállomány ismeretében tökéletes, dicséret a csapatnak, ma is nagyot küzdött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában