Kézilabda

2023.05.27. 20:01

Tíz gól volt közte

Az évadzárója első félidejében jól tartotta magát a Fejér-B.Á.L. Veszprém, aztán riválisa felőrölte az ellenállását. A vereséget szenvedett Éles-gárda így is kiharcolta az élvonalban maradást, igaz, a szezonjuk sok tanulsággal szolgált.

Király Ferenc

Forrás: Pixabay-illusztráció

Csurgói KK-Fejér-B.Á.L. Veszprém 33-23 (19-15)

Csurgó, 500 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Csurgó: Holló 2 – Tóth Á., Markez 2, KRSMANCIC 7, ROTIM 4, HERCEG 5, BAZSÓ 4. Csere: Füstös (kapus), GÁBOR 4, Szeitl L. 2, Krecic, Borsos, Gebhardt 2, Spruk 1, Horváth P. Edző: Baranyai Norbert.

Veszprém: MIKLÓS – Preszter 3, Ludmán 2, Vetési 1, Szrnka, Éles B. 4 (2), HÁRI 4. Csere: Balogh (kapus), Bugyáki, Szatmári 3, Gál 2, Machac 1, Seregi 1 (1), Szucsik 2, Fercsik, Rubos. Edző: Éles József, Danyi Gábor.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 5/3.

A vendégek annak tudatában léptek pályára, hogy miután a Telekom Veszprém előző nap legyőzte a ceglédieket – ellenfelüket a bennmaradásért folytatott harcban –, meghosszabbodott az NB I-es tagságuk, nem kellett attól tartaniuk, hogy az utolsó fordulóban baj érheti őket. Persze a derbit illetően nem lehettek vérmes reményeik: az esélyesebb hazaiak a 6. helyért „mentek” (mint utóbb kiderült, sikerrel), ennek ellenére az elején becsülettel helytálltak, főként Miklós védéseinek köszönhetően (5-4). A veszprémiek védekezése eztán sem akart összeállni, a szakmai stábjuknak emiatt lehetett is hiányérzete; 10-6-nál időt kértek, de gyökeres változást ez sem hozott, a másik oldal rendre túljárt az eszükön (14-7). Túlzottan nagy lett a különbség, majd Háriék hirtelen összekapták magukat, és teher nélkül kézilabdázva, zsinórban öt gólt lőve megérezték, hogy lehet keresnivalójuk (15-13). A félidő hajrája viszont a vetélytársnak jött ki jobban (18-13).

A felek a fordulást követően visszavettek a tempóból, kiváltképp a Fejér-B.Á.L., amely a nagyszünet utáni 13 percben csak két találatra volt jó (26-17). Az Éles-Danyi páros ismét magához rendelte az övéit, mert a hazaiak elsősorban a tanítványaik technikai hibáiból és eladott labdáiból éltek, de a csapatnak innen már nem volt sansza felzárkózni. A folytatásban felváltva estek a gólok (30-21), alighanem mindkét műhely az utolsó sípszót várta, a nem túl magas színvonalú játékrészben ugyanis addigra eldőltek a lényegi kérdések (33-22). A veszprémiek így a 12. helyen végeztek, de a következő kiírásban ennél több kell tőlük, hogy a híveik nyugodtabbak legyenek a bajnoki hajrában.

Baranyai Norbert: Fontos mérkőzésen vagyunk túl, vágytunk a 6. helyre, örülünk, hogy sikerült megszereznünk.

Danyi Gábor: Ma nem voltunk partiban a csurgóiakkal, ezért a különbség reálisnak mondható. Bennmaradtunk és a jövőt is a fiatalokkal építjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában