Kézilabda NB I

2023.05.20. 19:52

Tíz gólig jutott a svéd Csoknyai Istvánék ellen

Öt találattal nyert idegenben szombaton a Telekom Veszprém a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Mikita Vajlupau háromszor volt eredményes

Fotó: Pesthy Márton/archív

Budakalász–Telekom Veszprém 29-34 (14-18) 

Budakalász, 400 néző. V.: Sándor, Szikszay. CYEB-Budakalász: Váczi, Djordjeszki (kapusok), Kovács D. 6, Tyiskov 2, Tóth Sz., Koncz 3, Fórizs 2, Mikhalin 2, Vrhovina, Kiss B. 4, Varjú 2 (2), Juric-Grgic 2, Sinkovits 4, Berényi 2, Maracskó, Dávid. Edző: Csoknyai István.

Telekom a Veszprém: Cupara, Corrales (kapusok), Nilsson 10 (1), Elísson 3, Marguc 1, Lauge, Strlek 1, Lukács P. 1, Remili 8, Mahé 1 (1), el-Dera 4, Ilic Z. 2, Vajlupau 3 (1), Sipos. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

A veszprémiek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést és végig vezettek a találkozón. A hazaiak a második félidőben igyekeztek megnehezíteni a bakonyiak dolgát, olykor ez sikerült is Csoknyai István csapatának, ám összességében magabiztos vendégsiker született.

Csoknyai István: - Igyekeztünk azt kihasználni, hogy a Veszprém a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét követően érkezik hozzánk. Küzdöttünk, hajtottunk, a hajrában akár még egy szorosabb eredményre is volt esélyünk.

Momir Ilics: - Jól küzdött Csoknyai István csapata, mindkét együttest dicséret illeti. Mi csalódottan érkeztünk, hiszen nagyon szerettünk volna négy közé kerülni a BL-ben. Most a magyar bajnokság megnyerése a célunk, ennek érdekében dolgozunk a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!