Éles-KISE

2023.05.23. 09:37

Veretlenül lettek elsők

Az Éles-KISE U18-as kézilabdaköre a korosztálya első osztályú bajnoksága mellett részt vett a másodosztályú pontvadászat U20-as mezőnyében is, ahol mindenkit maga mögé utasított.

Király Ferenc

Az Éles-KISE U18-as kézilabdacsapata

Az már az utolsó forduló előtt biztossá vált, hogy a Kovács György vezetőedző irányította fiatalok elsők lesznek, a kérdés "csak" az volt, hogy veretlenként lesznek-e befutók. Az idényzárón aztán a harmadikként zárt székesfehérvári MÁV Előre-Cunder Kézisuli otthonából is elhozták a pontokat (25-32), így nem csak a nyugati csoportban, de egyedüliként a teljes bajnoki mezőnyben veretlenek maradtak: a tizenhét győzelmük mellett csupán egy döntetlen árválkodik. Az Éles-KISE a sorozat megnyerésével jogot szerzett arra, hogy ősztől – a Veszprémi KKFT U20-as csapata mellett – indulhasson a legjobbak között.

Ezen túlmenően az U18-as bajnokságban is van lehetőségük arra, hogy az idény végén indulhassanak a serdülő „Final Four”-on, ehhez az alapszakasz végén az első két hely egyikén kell végezniük. Izgalmas lesz a hajrá, mert három fordulóval a vége előtt három gárda is azonos pontszámmal áll az élen. Mint megtudtuk: a Veszprémi KKFT U23-as társasága az NB II északnyugati csoportjában karnyújtásnyira van attól, hogy kiharcolja az NB I/B-ben való részvételt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!