Nosztalgia gálameccs

2023.06.20. 09:30

A régi idők focija elevenedett meg Tapolcán

Hangulatos családi nappal és egy érdekes gálameccsel zárták a szezont a tapolcai labdarúgók a Bauxit Sportcentrumban. A díszvendég Gellei Imre volt szövetségi kapitány és Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője volt.

Horváth Gábor

A TIAC VSE és a Tapolcai Bauxitbányász SE öregfiúk játékosai a díszvendégekkel a találkozó előtt Fotó: a szervezők

Közös főzés vezette fel a tapolcai labdarúgók családi napját, amelyen a különböző korosztályok képviselői közösen zárták a 2022/2023-as évadot. A TIAC VSE a legfiatalabbaknak ügyességi játékokat, sorversenyeket szervezett, volt ugrálóvár, 11-es rúgóverseny, valamint gyerek-szülő-edző futballmeccs is.

A családi napot követően egy régóta tervezett, de eddig meg nem valósított barátságos meccs következett. A gálatalálkozón a Tapolcai Bauxitbányász SE és a TIAC öregfiúi „csaptak össze” egymással, számos egykori helyi kiválóság lépett pályára. Az esemény komoly érdeklődésre tartott számot, sokan gyűltek össze a lelátókon. A nézők az elején mindjárt annak tapsolhattak, hogy egy volt szövetségi kapitány, Gellei Imre végzi el a kezdőrúgást. A korábbi sikeredző a Paksi FC ügyvezetőjének, Haraszti Zsoltnak passzolt, érdekesség, játékosként mind a ketten szerepeltek egykoron Tapolcán.

A barátságos, remek hangulatú nosztalgiameccset 4-1 arányban (gólszerző: Szőcze Cs. 3, Osztermann 1, illetve Rosta P.) a Bauxitbányász nyerte, de itt most tényleg nem az eredmény volt a legfontosabb. Ezt jelképezte például az, hogy a résztvevők egyen pólót húztak „…közös múlttal, együtt a jövőért!” felirattal.

A programot közös vacsora és meccsnézés zárta, a résztvevők a Montenegró-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt tekintették meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!