Országos esemény

2023.06.21. 13:52

Futás: 2500 kilométerrel mutatkozott be Veszprém

Összesen 25 helyszínen, egy időben rendezték meg a Futókörök napja elnevezésű sportprogramot, amelyen Veszprém először szerepelt. A város alaposan kitett magáért, közel 2500 kilométert teljesített.

Horváth Gábor

Több mint kétszázan futottak Veszprémben az esemény keretein belül

Forrás: VEDAC

Veszprém városa először csatlakozott a Futókörök napja programsorozathoz, melynek keretében 25 helyszínen, egy időben rendeztek sporteseményt a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) koordinálásában – tájékoztatott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), amely felvállalta a veszprémi program szervezését.

A bakonyi vármegyeszékhelyen a Séd-völgyben várták a mozogni vágyókat a Futókörök napján, mely egyben egy települések közötti verseny is volt.

Az országos program szervezőjének és a VEDAC- nak is az volt a célja, hogy minél több mozogni vágyó ember jusson jó hangulatú, aktív kikapcsolódási lehetőséghez.

A Séd-völgyben egyébként nemcsak a VEDAC sportolói voltak aktívak, más egyesületek, mint a Sportolj Velünk Sportegyesület (SVSE), a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) vagy a VeszpRun lelkes futói is gyarapították a Veszprém városának összegyűjtött kilométereket. Mellettük természetesen egyéni futók és családok is hozzájárultak a veszprémi sikerhez.

Az eredményes mozgósításnak köszönhetően összesen 234 fő teljesítette legalább egyszer a 815 méteres kört, melynek köszönhetően a 25 helyszín közül Veszprém a 10. helyen végzett 2484,935 kilométerrel.

A legidősebb futó Sumin Olga (1952) volt, aki 10 kört teljesített, a legfiatalabb öt lány Bajai Léna Mira (4 kör), Papp Lola (4 kör), Bali Sára (3 kör), Kulcsár Flóra (2 kör), Tendli Zsófi (2 kör) és a legfiatalabb Fió Izsa Máté (1 kör) voltak.

A VEDAC közlése szerint 18 év alatt 92 fő, 19-30 év között 13 fő, 31-40 év között 36 fő, 41-60 év között 83 fő, 61 évnél idősebb 10 fő teljesítette legalább egyszer a veszprémi futókört. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!