Európa-bajnoki elsőség

2023.06.23. 16:17

Három veszprémi erősítette a magyar válogatottat

Az idei, harmadik Európa Játékok keretében bonyolították le az atlétika kontinensbajnokságot Lengyelországban.

Horváth Gábor
A képen Szögi István Dániel, Tóthné Stupián Anikó klubvezető, edző, Kéri Bianka és Kovács Ferenc Soma
Forrás: SVSE

A magyar csapatban három veszprémi atléta is versenypályára lépett. A 800 méteres síkfutásban Kéri Biankának, 1500 méteren Szögi István Dánielnek, 5000 méteren Kovács Ferenc Somának szurkolhattunk. Mind a hárman a Sportolj Velünk SE atlétái.

Már az első versenynapot az élen zárta a magyar csapat, végül csütörtökön óriási sikerrel zárult a kontinensbajnokság: öt győzelemmel és 456,5 ponttal a dobogó tetején végeztünk a másodosztályban. Ezzel feljutottunk az első osztályba, ami azt jelenti, hogy legközelebb, 2025-ben a divízió 1-ben, a kontinens 16 legjobb csapata között szerepelhetnek a magyarok.

Ami a veszprémieket illeti, ahogyan arról már beszámoltunk, Kéri Bianka fantasztikus futásával átlépte a kétperces álomhatárt 800 méteren: 1:59.80-as egyéni csúccsal a második helyen végzett. A veszprémi SVSE kitűnősége ezzel 34 századra megközelítette a Varga Judit által tartott magyar csúcsot. 

Férfi 1500 méteres síkfutásban Szögi István Dániel az ötödik helyen zárt 3:43.30-as időeredménnyel. Kovács Ferenc Soma a kilencedik helyezést érte el 5000 méteren: az SVSE 19 éves atlétája 14:12.28-as idővel ért a célba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!