Két hazai játékos kapott piros lapot

2023.06.06. 20:08

Hátrányban a Perutz FC

Egygólos vereséggel és kilenc emberrel fejezte be a Gyöngyös elleni osztályozó első mérkőzését a Perutz FC. A pápaiak 40 percen át irányították a játékot, ám az első félidő hajrájában felmutatott piros lap és tizenegyes mindent megváltoztatott.

Haraszti Gábor

A Perutz nehéz helyzetből várja a visszavágót

Fotó: Haraszti Gábor

Perutz FC–Gyöngyösi AK 0-1 (0-1) 

Perutz FC: Varga P. – Cser, Nagy B., Horváth, Varga B. (Bognár 65.), Kun-Szabó (Gajdosi 89.), Nagy K., Rozman, Nagy D., Pető, Hauser (Benecz 51.) Edző: Kun-Szabó Attila. 

Gyöngyösi AK: Tóth B. – Szilágyi, Forgó, Vernyik, Márkus, Oravecz, Szabó (Babarcsik 83.), Szentannai (Ludányi 66.), Czinkóczi, Nagy-György, Szabó. Edző: Majzik Zoltán. 

A Heves vármegyei első osztályú pontvadászat bajnokát fogadták a pápaiak, akik az Úrkút visszalépése miatt küzdhetnek meg a jövő évi NB III-as tagságért. A pápai futballszerető közönség ki­váló hangulatot varázsolt a Perutz-stadionba, ahol a hazaiak igyekeztek rászolgálni a buzdításra. 

A sárga-kékek jól is kezdtek, egyértelműen irányították a pályán történteket, az első fél órában több gólszerzési lehetőségük is volt, melyek kimaradtak. A 42. percben Gaál Ákos játékvezető került a figyelem középpontjába, miután egy tizenhatoson belül elkövetett véleményes szabálytalanságért második sárga lappal kiállította Horváth Tamást, és büntetőt ítélt a vendégeknek. A tizenegyest Márkus magabiztosan értékesítette. A 60. percben Varga kapus tartotta meccsben csapatát, Szabó Viktor, Szentannai és Szabó Tamás próbálkozásánál is a helyén volt. Tíz perccel később a vendéghálóőr is nagy bravúrt mutatott be, Nagy Krisztián célozta meg a rövid alsót, Tóth lábbal védett. 

A hátralévő időben nem sikerült az egyenlítést kiharcolni, sőt Nagy Krisztiánt Czinkóczi felrúgásáért még ki is állította a játékvezető, így maradt a 0-1. 

Kun-Szabó Attila: – Jól kezdtünk, több helyzetünk is volt, aztán egy szerencsétlen tizenegyes után új meccs indult. Eléggé lesgyanús volt a szituáció, de az asszisztens nem emelte a zászlaját, a játékvezetést nem szeretném minősíteni. A visszavágón az első 40 percre építhetünk, a vereség ellenére egy rossz szavam sem lehet a játékosokra, sokat dolgoztak. 

A visszavágót június 11-én rendezik Gyöngyösön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!