Kié lesz a bajnoki arany?

2023.06.08. 08:08

Intő jel lehet, hogy Pastor nem volt ideges

Juan Carlos Pastor nem tűnt idegesnek, pedig csapatát épp akkor „verték bucira” a Veszprém Arénában. A sokat látott spanyol mester valószínűleg már a második meccset követő sajtótájékoztatón is a következő, végső megmérettetésre koncentrált. Kollégája, a megkönnyebbült Momir Ilics arra gondolhatott, hogy ugyan idegenben kell befejezniük a harcot, ám erősebb a keretük, és a lélektani előny most náluk van.

Horváth Gábor

Ilic Zoranék hétfőn simán nyertek, most viszont Szegeden kell bizonyítaniuk

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

A veszprémiek és a szegediek is „fogják” a férfi kézilabda NB I bajnokának járó serleget, pénteken este kiderül, hogy ki kaparintja meg ténylegesen a díszes trófeát.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban az OTP Bank-Pick Szeged került előnybe, az első meccsen 31-25-re nyert saját csarnokában. Három nappal később viszont a Telekom Veszprém teljesített jobban, a bakonyiak 34-27 arányban ütötték ki riválisukat.

A harmadik, mindent eldöntő összecsapás pénteken 20.30-kor kezdődik a Pick Arénában.

A második találkozót követő sajtótájékoztatón mindkét szakvezető elmondta, hogy az első két meccs nagyon hasonló volt, csak fordított előjelű. A nyitányon Mikler Roland védett fantasztikusan, a másodikon Vladimir Cupara kapta el a fonalat, de nemcsak a kapusokon múlt. A veszprémiek támadásban és védekezésben egyaránt egységes, határozott, kreatív játékot nyújtottak a visszavágón, esélyt sem hagyva a vendégeknek.

Ennek ellenére, Juan Carlos Pastor nem tűnt idegesnek, és ez azért intő jel kell hogy legyen. A tapasztalt spanyol tréner pénteken utoljára irányítja a Szegedet, és emiatt sem szabad őt és csapatát lebecsülniük a bakonyiaknak. Pastor jól tudja, hogy mi kell a sikerhez, ezt az elmúlt években többször is bemutatta, a Tisza-partiakat ráadásul a hazai környezet előnye is segíti majd.

Mi szól a Veszprém mellett? Elsősorban az a lendület és mentalitás, amit az együttes bemutatott a hétfői összecsapáson hazai pályán. Valószínűleg ennél még valamivel kevesebb is elég ahhoz, hogy idén a bakonyiak ünnepelhessenek bajnoki címet. Érthetően Momir Ilics sem volt ideges a találkozót követően, a találkozón viszont annál inkább, ami persze érthető, hiszen a tét óriási. Voltaképpen ezen a párharcon múlik, hogy sikeresnek vagy sikertelennek ítéltetik meg a bakonyiak szezonja.

Most már egyetlen meccsen múlik, pénteken a Pick Arénában kell bizonyítani.

Nagy esély van rá, hogy apróságokon múlik majd a mérkőzés, a párharc, a bajnoki arany, a szezon sorsa.

Az egyéni kvalitások a Telekom felé billentik a mérleg nyelvét ugyanakkor a veszprémieknek csapatként is össze kell állniuk. Hétfőn hat-hét kiemelkedő egyéni bakonyi produkció volt két-három szegedivel szemben, és Momir Ilics keretében még van potenciál.

Nem mellékes persze az sem, hogy ki, miként viseli a terhet. Ki lesz ideges, és a feszültség kinél szül plusz küzdeni tudást és kinél kapkodást.

Pénteken este minden kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában