Felkészülés

2023.06.15. 13:04

Ismertette nyári felkészülését a labdarúgó NB II bronzérmese

Az FC Ajka együttesénél nem nyúlik hosszúra a nyári pihenő. A játékosok június 16-án kezdik meg a felkészülést, orvosi vizsgálatokkal és felmérésekkel, majd a következő héttől napi két edzést vezényelnek le Jeney Gyuláék. Az idén 100 éves klub tájékoztatása szerint nagy játékosmozgásra nem lehet számítani az átigazolási időszakban, három-négy érkező mellett ugyanennyi távozóval is számolnak a bakonyiak.

Balogh Dávid

Újra edzésbe lendül a csapat Archív fotó: Pesthy Márton

Az FC Ajka a július 30-án kezdődő szezonra hat felkészülési mérkőzést kötött le.

Július 1-jén a múlt idényben még élvonalban szereplő, és 2017-ben Magyar bajnokságot nyerő Budapest Honvéddal, majd egy héttel később egy napon mérkőzik meg a Practical VLS Veszprémmel, és a Balatonfüred FC-vel Jeney Gyula csapata. Július 15-én a Vasassal dupla mérkőzést játszanak Csizmadiáék, és a felkészülést a 2022-2023-as szezon NB I-es meglepetés csapatával, a nemzetközi kupában is érdekelt Kecskeméttel zárják július 21-én.

A labdarúgó NB II mezőnye az osztályozók által minimálisan változott, ugyanis a három NB III-as bajnok közül, csak az egyik, a BVSC Zugló tudta legyűrni az ellenfelét, a Szentlőrincet. A Practical VLS Veszprém egy góllal maradt alul a Nyíregyházával szemben, az Iváncsa pedig nem tudott túljutni a Kozármislenyen. Az NB I-ből a Vasas, illetve a Budapest Honvéd esett ki a másodosztályba.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!