Utánpótlás röplabda

2023.06.14. 13:13

Országos bajnokok lettek a füredi lányok

Országos bajnoki címet szerzett a Szent Benedek Röplabda Akadémia U17-es csapata, amely fantasztikusan teljesített a békéscsabai döntőben.

Horváth Gábor

A Szent Benedek RA mindössze egyetlen szettet veszített a békéscsabai fináléban. Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Az első osztályú U17-es csapat a harmadik helyen végzett a középszakaszban, a Békéscsabán rendezett döntőben pedig ellenállhatatlannak bizonyult. Először az MTK-nál, majd a Vasasnál bizonyult jobbnak, 3-0, illetve 3-1 arányban. A másnapi elődöntőben a balatonfürediek a Nyíregyházán is átrobogtak (3-0), a fináléban a Vasas volt az ellenfelük, az összecsapás megint csak 3-0-s Szent Benedek-sikert hozott.

Nacsa Gábor együttese remek teljesítménnyel érdemelte ki az aranyérmet. A döntő legértékesebb játékosának Schneider Vanessát, a legjobb támadó játékosnak Szakály Stefániát, és az SzBRA legjobbjának pedig László Krisztinát választották meg.

Az együttes névsora: Szakály Stefánia, Mária Kata, Vajai Anna, Bernáth Viktória Laura, Schneider Vanessa, Magyarossy Anna Judit, Gergácz Olga, Szabó Krisztina Ivetta, László Krisztina, Tomanóczy Eszter, Nagy Emese, Simon Réka. Edzők: Nacsa Gábor, Kormos Mihály. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!