A Lovassy iskola lett a legeredményesebb

2023.06.07. 17:22

Veszprémi tájfutók a szegedi színpadon

Idén Szegeden és Ópusztaszeren rendezték a Tájékozódási Futás Diákolimpia Országos Döntőjét.

Napló

Veszprémi fiatalok a szegedi dobogón Fotó: VHS

Az iskolák képviseletében induló 464 tanulónak először Odessza városrész lakótelepi környezetében kellett a sokpontos pályákon gyorsan és pontosan futnia. A feladatot több Veszprémi Honvéd SE (VHS) versenyző is sikerrel teljesítette értékes helyezéseket szerezve, sőt, egyes kategóriákban kifejezetten dominálva a pódiumot. Délután az Erzsébet-liget adott otthont a váltóversenynek, mely során a három (különböző korosztályhoz tartozó) futóból álló csapatok már a megyék színeiben indultak. Az izgalmakban és helycserékben gazdag verseny végén a veszprémi női váltó nyakába került az ezüstérem a különleges helyszínen – az újszegedi szabadtéri színház színpadán – megtartott eredményhirdetésen.

Másnap a hirtelen berobbant nyári melegben egy tipikus nyiladékhálós alföldi terepen, az Ópusztaszer mellett elterülő sövényházi erdő buckái között folytatódtak a küzdelmek. A veszprémiek itt is kitűnően helyt álltak, ráadásul a lovassys diákoknak sikerült a címvédés: a Lovassy László Gimnázium toronymagasan nyert, immár zsinórban harmadszor lett az ország legeredményesebb középiskolája.

A szenior versenyzők sem csak szurkolni érkeztek a dél-alföldi városba, ők is begyűjtöttek néhány jó helyezést a nekik rendezett viadalon.

Eredmények, rövidtáv, N-V: 2. Ódor Laura. N-VI: 3. Lantai Lili. F-V: 3. Bálint Gergő. F-VI: 3. Bálint Ádám.

Hosszútáv, N-III: 2. Gaschler Janka. N-V: 3. Ódor Laura. F-V: 2. Bálint Gergő. F-VI: 2. Bálint Ádám, 3. Barát Miklós.

Váltó, lány: 2. Heizer Alíz, Gaschler Janka, Lantai Lili.

Szeged Kupa, N55: 1. Németh Zsoltné Bors Melinda. N70: 3. Kunecz Rózsa. F65: 3. Honfi Gábor. F70: 1. Horváth Tivadar. F75: 2. Andrási Lajos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!