Csak kétszer kapott ki, mégis második lett a Kolontár

2023.07.25. 09:30

A leggólerősebb csapat szerezte meg a bajnoki címet

Három ponton belül végzett az első három helyezett a labdarúgó Veszprém vármegyei harmadosztály közép csoportjában.

Horváth Gábor

Az Apácatorna bronzérmes lett a nemrég véget ért idényben, a tótvázsonyiak negyedikként zártak Archív fotó: Pesthy Márton

Visszapillantó sorozatunk negyedik részében a vármegye III. közép csoportjának szezonja van terítéken.

A bajnoki címet a Zalaerdőd FC szerezte meg 39 pontot gyűjtve, a második a Kolontár KSE lett 38 egységgel, a harmadik pedig az Apácatorna LC 36-al.

A zalaerdődiek vereséggel zárták a 2022/2023-as szezont, de ez már nem számított, mert korábban bebiztosították első helyüket. A csapat 12 sikert aratott, háromszor játszott döntetlent és három vereséget szenvedett a nemrég véget ért idényben.

A ZFC szép sikerekkel kezdte az évadot, aztán kikapott Apácatornán és otthon az Ajka Kristálytól, illetve becsúszott egy döntetlen is (Kolontáron ikszelt). A folytatásban viszont összeállt az együttes játéka, amelynek az eredménye sorozatban hat győzelem lett, és összesen 10 bajnoki mérkőzésen maradt veretlen az aranyérmet kiérdemlő alakulat.

A Kolontár egyszer sem kapott ki a zalaerdődiektől (mindkét meccs döntetlenre végződött), de kénytelen volt beérni a második hellyel. A csapatnak ugyan csak két veresége volt az évadban, viszont ötször ikszelt, ami soknak bizonyult.

A harmadik Apácatorna tavasszal nagy verésbe futott bele Zalaerdődön, a 11-0-s találkozót követően már nem lehetett utolérni a későbbi bajnokot.

Elmondható, hogy a Zalaerdőd sikerében komoly szerepe volt az eredményes támadósornak, ez a góllövőlista végeredményén is látszik. A mezőnyben legtöbb, összesen 73 találatig jutó aranyérmes két játékosa kibérelte a mesterlövészek listájának élét. A gólkirályi címet Laczi Balázs kaparintotta meg 19 góllal, tőle csupán eggyel maradt le csapattársa, Csike Zsolt. A harmadik a nyirádi Németh Roland lett 17 találattal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!