Egy újonc van

2023.08.07. 12:42

Indul a vármegyei fociszezon

Hétvégén rajtol Veszprém vármegye első osztályú labdarúgó bajnoksága, amelynek mezőnyét 16 csapat alkotja. Egy újonc van, a vármegye II. tavalyi negyedik helyezettje lépett egy osztállyal feljebb.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi USC Fűzfőn kezdi az új idényt Fotó: Nagy Lajos

Augusztus 12-én kezdődik a 2023/2024-es szezon a Veszprém vármegyei labdarúgó első osztályban. A mezőnyben idén 16 csapat található, ez így volt tavaly is, csak időközben a Tapolca visszalépésével csökkent eggyel az együttesek száma. Feljutó nem volt, és kieső sem, a tapolcaiak helyét az a Csetény foglalja el, amely az előző idényben negyedik lett a vármegye II-ben.

A címvédő Úrkút a nyitányon a Szentantalfát fogadja, hazai pályán kezd a tavalyi ezüstérmes Pápa is, a Zirc lesz az ellenfele. A bronzérmes Tihany utazik, a félszigetiek az előző szezonban utolsó Magyarpolány otthonában szerepelnek.

Az első forduló programja, szombat, 17.00: Magyarpolány-Tihany, Péti MTE-Ajka Kristály, Úrkút-Szentantalfa, Pápai Perutz FC-Zirc, Várpalotai BSK-Balatonalmádi. Vasárnap, 17.00: Fűzfői AK-Balatonfüredi USC, Csetény-Devecser, Gyulafirátót-Sümeg VSE. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!