Mínusz hatról állt fel a Füred

2023.09.24. 20:16

Kínai figura és győztes gól, három másodperccel a dudaszó előtt

Komoly hátrányból fordítva nyert a Balatonfüredi KSE vasárnap este a kézilabda NB I-ben. A hazaiak három másodperccel a vége előtt, kínai figurából szereztek győztes gólt a Budakalász ellen.

Horváth Gábor

Szöllősi Balázs fantasztikus gólja két pontot ért a balatonfüredieknek

Fotó: Nagy Lajos/Napló

BKSE-Budakalász 27-26 (11-16)

Balatonfüred, 350 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: Andó – Hornyák P. 1, Kljun 2, SZÖLLŐSI B. 5, SZŰCS B. 6, VARGA M. 4, Bóka. Csere: Bősz (kapus), Kemény 1, Németh B. 1, GOSZTOVICS 7 (3), Szretenovics, Szmetán M., Brandt. Edző: György László.

Budakalász: Tóth M. 1 - VARJÚ 7, Sinkovits 1, Dávid, Mikhalin 1, JURIC-GRGIC 8 (6), KOVÁCS D. 3. Csere: Bíró (kapus), Tyiskov, Tóth Sz. 1, Raniszavljevics 2, Kiss B. 2, Halász, Dávid. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 16, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 6/6.

Ahogyan arra számítani lehetett, szorosan alakult a BKSE és a Budakalász találkozója, az első 10 percet tíz góllal, 5-5-ös állással zárták a felek. Mindkét csapat vezetett, egy-egy találattal, majd a vendégek magukra találtak és a vetélytárs hibáit kihasználva megléptek, 19. perc: 8-11. A félidő hajrája is a volt füredi mester, Csoknyai István által irányított Budakalásznak sikerült jobban, a vendégek tekintélyes előnnyel (11-16) mehettek pihenőre.

Az első játékrészt védéssel zárta, a másodikat védéssel kezdte Tóth Mihály, aki az előző idényben még a Balaton-partiak kapujában állt. Sinkovits találatát követően hatra nőtt a különbség a felek között, 11-17. Szöllősi Balázs és Szűcs Bence igyekezett zárkóztatni csapatát, a Füred nem adta fel és ez az eredményjelzőn is látszott, 40. perc: 17-19.

Gyorsan lőtávolba ért a BKSE, azonban egyenlíteni nem sikerült, a Budakalász tartotta minimális előnyét. Egy-két találat volt a különbség a vendégek javára, az 55. percben 23-25-re vezetett a Csoknyai-csapat. Nem sokkal később aztán Gosztovics egalizálni tudott, izgalmasnak ígérkezett a hajrá, 25-25.

A folytatásban Szűcs volt eredményes, majd Gosztovics kiállítását követően Varjú egyenlített, 26-26. A Balaton-partiak a győzelemért támadhattak és remekül gazdálkodtak idejükkel. Úgy igazították az akciót, hogy a Budakalásznak már ne legyen lehetősége egyenlíteni. Az akció nemcsak jól időzített, hanem gyönyörű és eredményes is volt: a jobb szélre került le a labda, Hornyák remekül adta fel azt a bal oldalon érkező Szöllősi Balázsnak, aki a hatoson belülre ugorva, kínai figurából lőtt a kapuba.

A Füred második hazai meccsét is egy góllal nyerte meg ebben a szezonban, ismét bebizonyítva, hogy a küzdeni tudása átlag feletti.

György László: - A Budakalász – főleg az első félidőben – nagyon megnehezítette a dolgunkat. Sem a védekezésünk, sem a támadójátékunk nem működött, nem voltunk elég agresszívak, sokat hibáztunk. A második játékrészben felerősödött a védekezésünk, hibára késztettük az ellenfelet, emellett a támadójátékunk is kreatívabb lett. Nagyon örülünk, hogy sikerült nyerni.

Csoknyai István: - Csapatom nagyon sokat tett a győzelemért, szinte végig vezettünk, a hazaiak a hajrában értek utol bennünket. A Füred a végén bátor megoldást választott, bejött, a kínai figurát nem tudtuk kivédekezni, nem haragudhatok együttesemre. Pont nélkül maradtunk, csak emiatt vagyok csalódott. Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk, és nem álltunk messze a bravúrtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!