Budakalászon vendégeskedik a Veszprém

2023.09.15. 08:00

Labdába rúgnának

Egyelőre idény eleji formát mutat a Fejér-B.Á.L. Veszprém az NB I-ben – nehezen találja a győzelemhez vezető utat. A kézilabdakör szeptember 16-án (szombat, 17 óra) a CYEB Budakalász vendége lesz, ahol lehet keresnivalója, ha aktívái 60 percen keresztül koncentráltan játszanak.

Király Ferenc

Éles József klubtulajdonos és Danyi Gábor szakmai igazgató, vagyis az edzőpáros csapata a bajnoki nyitányon a Dabas KC otthonában kapitulált (34-29), hétvégén pedig a HSA NEKA távozott két ponttal a Március 15. utcai csarnokból (25-29). A bakonyiak a második fellépésükön hiába vezettek – a csatát irányítva – többször is három-négy góllal, az utolsó negyedórára elkészültek az erejükkel, mély hullámvölgybe kerülve rossz döntéseket hoztak, hosszú gólcsendet tartottak. Nem tudtak megújulni, ennek tudható be, hogy rosszul rajtoltak az élvonalban: mindkét eddigi mérkőzésükön vereséget szenvedtek.

Hári Leventéék a harmadik fordulóban az exveszprémi Csoknyai István dirigálta budakalásziakkal viaskodnak, akik az első játéknapon kikaptak az FTC-Green Collecttől (22-36), aztán megnyertek egy végletekig kiélezett párharcot a Carbonex-Komló pályáján (22-24). A mieinknek kizárólag akkor lehet esélyük ellenük, ha egészen a lefújásig feszesen és fegyelmezetten játszanak. Ha nem figyelnek az utolsó sípszóig, ráadásul sok technikai hibát vétenek, aligha tudják majd megvalósítani azokat a játékelemeket, amikkel készülnek. Tehát nincs mese, az Éles-legénységnek minél gyorsabban túl kell tennie magát a holtpontokon, nem lesz elég az, hogy csak felvillanásaik legyenek, támadásban és védekezésben is figyelmesebbnek kell lenniük. Egy új csapat építésének az elején járnak, de amennyiben jó felfogásban kézilabdáznak és példásan küzdenek, idegenben is labdába rúghatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!