Labdarúgó NB II

2023.10.27. 11:10

A feljutásra pályázó Nyíregyházával csap össze az FC Ajka

A pocsék formában lévő bakonyiak a labdarúgó NB II 13. fordulójában Balmazújvárosban lépnek pályára a Nyíregyháza ellen. A nyírségiek remekül vették az akadályokat eddig a pontvadászatban, és a 12. játéknapon szenvedték el első vereségüket, a fővárosi Vasastól.

Balogh Dávid

Talán most fog megtörni a jég?

Fotó: Gyarmati László/archív

Az Ajka továbbra is útkeresésben van, az elmúlt nyolc bajnoki találkozójukon vereséget szenvedtek. Jelenleg 5 egységgel, a tabella utolsó, azaz 18. helyén állnak. A biztos bennmaradástól 9 pontra. A nyíregyháziak hét győzelem mellett négyszer végeztek ikszre, és egyszer kaptak csupán ki. Jelenleg 25 ponttal a feljutást érő második helyen állnak. A nyírségiek 19 alkalommal találtak be idén az ellenfél kapujába, és csupán kilenc gólt kaptak. Az Ajka esetében a rúgott gólok száma öt, a kapotté pedig 17.

A múlt szezonban mind a két együttes fordított ellentettje volt a jelenleginek. Az Ajka a feljutást érő helyeket ostromolta és végül 3. lett, a Nyíregyháza pedig egy pont híján nem esett ki egyből, és osztályozón (a Veszprém ellen) vívta ki az NB II-es tagságot.

A felek 13. alkalommal mérhetik össze a tudásukat. Eddig hatszor a Szpari, és háromszor az Ajka nyert, emellett pedig három döntetlen is született. Érdekesség hogy minden döntetlen 1-1-re végződött a két csapat esetében. Gólarányokat tekintve 17-13 az állás a piros-kékek javára.

Az Ajka így elképesztően nehéz feladat elé néz. Az sem segíti Tar Zsoltékat, hogy az elmúlt három mérkőzésen még gólt sem sikerült rúgniuk, és nélkülözniük kell a csapatkapitányt, Csizmadia Zoltánt.

A Nyíregyháza Spartacus FC-FC Ajka bajnoki mérkőzés vasárnap 13 órakor veszi kezdetét Balmazújvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!