Ritkán látható módon győzték le az Egert

2023.10.06. 20:23

Elképesztő: évek óta nem lőtt ennyi gólt a Telekom Veszprém!

Elképesztően erős és hatékony támadójátékot produkált a Telekom Veszprém pénteken a kézilabda NB I-ben. A bakonyiak több mint félszáz gólig jutottak Egerben.

Horváth Gábor

A veszprémi csapat (a képen Ludovic Fabregas) legutóbb négy éve jutott el 51 lőtt gólig

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Eger-Telekom Veszprém 22-51 (9-25)

Eger, 885 néző. V.: Hargitai, Markó. QHB Eger: Ágoston, Marcika (kapusok), Kiss G., Tóvizi 3, Kavin 2 (1), Lezák 2, Boros 3, Nasztaj 2, Bajus 2, Tóth K., Juhász, Oliveria 2, Maracskó 1, Zennadi 5. Edző: Tóth Edmond.

Telekom Veszprém: Nagy B., Biosca (kapusok), Descat 3, Sandell 6, Elísson 7, Ligetvári 4, Marguc 5, Remili 1, el-Dera 2, Pesmalbek 5, Vajlupau 4, Casado 2, Fabregas 7, Koszorotov 5 (1). Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 1/1.

A veszprémiek több mint négy évvel ezelőtt jutottak el egy meccsen 51 lőtt gólig. Érdekesség, 2019 augusztusában szintén az Eger volt az áldozat, akkor a bakonyi csapata hazai pályán játszva 51-30-ra nyert. Most, ha úgy vesszük, erre a teljesítményre is rápakolt, hiszen nyolccal kevesebb találatot kapott ellenfelétől.

Az egriek szerezték meg a vezetést, majd volt 2-2 is az állás, de aztán gyorsan nőtt a különbség, 10. perc: 5-10.

A 21. percben lett két számjegyű a vendégek előnye, 6-16, s az Eger mindössze kilenc gólig jutott az első játékrészben.

A 35. percben hússzal vezetett a Telekom, 10-30, a 45. percben pedig 13-40-et mutatott az eredményjelző. A hajrát sem lazsálták el a bakonyiak, akik az utolsó négy és fél percben ötször találtak a kapuba.

A Veszprém legközelebb Bajnokok Ligája mérkőzést játszik, szerdán az FC Porto csapatát fogadja.

Tóth Edmond: - Nagyobb ellenállásra számítottam magunktól, de hozzá kell tenni, hogy a Veszprém remekül játszott. Ha a bakonyiak így kézilabdáznak, akkor van ekkora különbség a két csapat között, most komoly erődemonstrációt tartottak a vendégek.

Momir Ilic: - Azt kértem a csapatomtól, hogy vegyük komolyan a mérkőzést, koncentráljunk száz százalékosan. Elégedett lehetek, hiszen 51 gólt lőttünk, s keveset kaptunk, az első félidőben csak kilencet. Egy lépéssel előrébb vagyunk, de nem szabad elfelejteni, hogy a Bajnokok Ligájában még többre van szükség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!