Remili tízszer talált a hálóba

2023.10.11. 20:31

Potyogtak Veszprémben a gólok, a Porto bánta

Csak az első 25 percben volt versenyben a Porto Veszprémben a kézilabda Bajnokok Ligájában, de ezt a szakaszt is a hazaiak uralták. A folytatásban pedig nagy különbség volt a felek között, úgy nyert tízzel a Telekom, hogy viszonylag sokat hibázott.

Horváth Gábor

Kellett a két pont, meglett a két pont, a Veszprém nem sok esélyt adott az FC Porto csapatának

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Telekom Veszprém-FC Porto 44-34 (22-16)

Veszprém, 5000 néző. V.: Eliasson, Palsson (izlandiak). Telekom Veszprém: Corrales – Vajlupau 3 (1), REMILI 10, FABREGAS 4, Ligetvári, CASADO 5, DESCAT 4 (1). Csere: BIOSCA, Nagy B. (kapusok), Koszorotov 3, ed-Dera 4, Pesmalbek 2, Sandell 2, ELÍSSON 5 (1), Marguc 2 (1). Edző: Momir Ilics.

FC Porto: Rema Marques – Martínez 2 (1), Magalhaes 4, Silva 3, SALINA 3, Valdés 3, Oliveira. Csere: Mitrevski (kapus), LAESO 8, Fernandes 3, JIMENEZ 4, Areia, Diocou 1, Hurtado 1, Oliveira 1, Sousa, Fernandez 1. Edző: Carlos Resende.

Kiállítások: 0, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

Két négy pontos csapat találkozott szerda este a Veszprém Arénában. A portugálok egy-egy góllal verték meg a Celjét és a Plockot, majd nyolccal kikaptak a Barcelona együttesétől. A Veszprém magdeburgi sikerrel kezdett, majd legyőzte a Montpelliert is, a GOG otthonában viszont simán alulmaradt.

Lendületesen kezdett a Telekom, amely több könnyű gólt is tudott szerezni az első öt percben, 4-1. Úgy rajtoltak a bakonyiak, ahogyan azt ilyen meccseken tanítják, de aztán kimaradt néhány hazai helyzet, ami fel is hozta a Portót, 5-4.

Érdemes volt jobban koncentrálni, mert ha pontosak voltak a lövések, működött a házigazda gyors játéka, Remili letámadást követően 9-6-ra alakította az eredményt.

A portugálok jól láthatóan felkészültek a Veszprémből, de míg támadásban csak-csak bejött néhány figura, védekezésben nem tudott hatékony lenni a vendégcsapat. Casado, majd Remili szerzett látványos találatot, utóbbi ötödik gólja volt ez, 16. perc: 11-7. Jött egy újabb Remili-bomba, időt kért a Porto.

Ötről háromra csökkent a különbség, de a portugálok nem jelentettek veszélyt a hazaiakra. Elsősorban azért nem, mert a Veszprém sokkal gyorsabban kézilabdázott, másfelől azért, mert Descaték rendkívül pontosan lőttek.

Egy hiba azonban megint csak felhozta a riválist, 16-14-nél, a 23. percben Momir Ilics időt kért. Ekkor hatékonyan támadott a Porto is, Laeso volt lerohanásból eredményes, 16-15.

A csereként beszálló Biosca védett kettőt egymás után, Remiliék éltek a lehetőséggel, 19-15. Tovább nőtt a különbség, hattal vezetett a Telekom az első játékrészt követően.

Két bakonyi góllal indult a második félidő, 24-16, ez már több mint megnyugtató előny volt.

Biosca védett, Fabregas gólt lőtt, 27-18, hét a hat elleni játékra váltott a Porto. Mutattak szép dolgokat a portugálok is, de a Veszprém képviselte az igazi örömjátékot, 39. perc: 30-20.

A folytatásban váratlanul három csúnya hibát is elkövetett a Telekom, 30-23, Ilics azonnal időt kért. Olykor bizony könnyelműek voltak a hazaiak, ezt azonban nem tudta kiaknázni a Porto, hiszen lerohanásból szinte mindig eredményes volt a Veszprém a hét emberrel támadó vendégekkel szemben.

A 46. percben 36-27 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később pedig Pesmalbek visszaállította a 10 gólos különbséget, 39-29, előtte Biosca védett ziccert. A hajrában Koszorotov pókhálózta ki a bal felsőt, Fernandez válaszolt, Sandell góljára viszont már nem érkezett vendég találat, így tízzel nyertek a bakonyiak.

A Veszprém legközelebb (október 19.) a lengyel Plock csapatát fogadja a BL csoportkörében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!