Rendezés és versenyzés

2023.11.06. 20:19

Bravó! Ifjúsági sportoló szerzett felnőtt bajnoki címet

A Veszprémi Honvéd SE rendezte meg a tájfutók pontbegyűjtő csapat országos bajnokságát. A verseny útvonala egy teljesen új térkép alapján készült Szentgál és Úrkút térségében.

Veol.hu

Az N18-as kategóriában győztes csapat, Gaschler Emma, Lantali Lili és Máramarosi Rita, utóbbi az N21-es kategóriában is aranyérmet szerzett

Forrás: Veszprémi Honvéd SE

A szervezők tájékoztatása szerint az eseményen versenyzők mellett a kísérők és érdeklődők is kipróbálhatták tudásukat. A nyílt futamokon túl a Veszprém-Balaton 2023 támogatásával mátrix és labirintus várta a kalandvágyókat, illetve a Verga Zrt. közreműködésével egy egész évben használható MOBO-pálya felavatására is sor került.

Ami a bajnoki megmérettetéseket illeti, a résztvevők az egyéni hosszútávú ob futamaival kezdtek. A markáns domborzati idomokkal, helyenként mély völgyekkel, meredek domboldalakkal jellemezhető terepet nagyrészt jól futható gyertyános-bükkös szálerdő borítja, aminek köszönhetően nagyobb tempóra volt lehetőség, ám helyenként sűrűbb foltok nehezítették a haladást és a tájékozódást. Több remek teljesítmény mellett megemlítendő, hogy Máramarosi Rita, aki az előző héten még a teljesen más felkészülést igénylő sprint Európa-bajnokságon mutatott pazar formát, most (ifi létére) megszerezte első hosszútávú felnőtt bajnoki címét. Másnap már kevesebb szintet, ám néhány trükkös pontot tartalmazó pályán csaphattak össze a három fős csapatok, ahol a versenyformának megfelelően a gyorsaságnál nagyobb szerepe volt a taktikának. Rita az N18-as lányokkal duplázott, Wengrin Ágnes pedig N50-es bajnoki címét egészítette ki az N145-ös csapatgyőzelemmel, és aranyérmet szerzett az N14-es és F145-ös trió is.

Eredmények, hosszútávú ob, N20: 3. Engi Lilien. N21: 1. Máramarosi Rita. N50: 1. Wengrin Ágnes. N55: 3. Kaszásné Boa Ágnes. N70: 3. Wieder Ilona. N75: 3. Komár Béláné.

F14: 3. Varsányi Ádám. F50: 1. Jari Ikaheimonen. F70: 2. Horváth Tivadar, 3. Bikki Sándor.

Pontbegyűjtő csapat ob, N14: 1. Barát Jázmin, Gaschler Janka, Heizer Alíz. N18: 1. Máramarosi Rita,, Lantai Lili, Gaschler Emma. N145: 1. Wengrin Ágnes, Gaschler-Gyeviki Nóra, Kaszásné Boa Ágnes.

F18: 2. Barát Miklós, Blaskó Benedek, Kovács Jeromos.

F145: 1. Molnár Zoltán, Máramarosi István, Jari Ikaheimonen.

F165: 2. Egei Tamás, Prill László, Vajda Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!