Az Aramis lesz a vendég

2023.11.30. 09:31

Folytatná jó hazai sorozatát a Veszprém

December első napján hazai környezetben lép pályára az 1. FC Veszprém a futsal NB I-ben. A bakonyiak visszacsúsztak a negyedik helyre a tabellán, igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a közvetlen riválisok.

Horváth Gábor

Minden meccsnek nagy jelentősége van, izgalmas a pontvadászat

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A hétfő esti nyíregyházi vereséget követően az Aramis SE csapatát fogadja az 1. Futsal Club Veszprém az NB I alapszakaszának 16. fordulójában. Fehér Zsolt csapata a tabellán visszacsúszott a negyedik helyre, az Aramis a nyolcadik pozíciót foglalja el, azaz a bakonyiak az esélyesek.

Már azért is, mert a Március 15. úti csarnokban általában nem sok babér terem az ellenfeleknek. Az 1. FCV otthon ebben az idényben veretlen, öt siker mellett két döntetlenje van, előbbiek közül a legemlékezetesebb a múlt heti Kecskemét elleni csata, amelyet egy utolsó másodpercben szerzett Lux-góllal nyert meg a Veszprém.

Idén különösen szorosan alakul a bajnokság, minden pontnak komoly jelentősége lehet, így természetesen Tatai Józsefék nem szeretnének hibázni az Aramis ellen, folytatnák jó hazai sorozatukat.

A budaörsi együttes ebben az idényben nem tartozik az NB I legjobbjai közé, de természetesen nem leírható, hiszen több rutinos játékosa is van a tehetséges fiatalok mellett. A gárda legutóbb nyerni tudott, három vereséget követően a Nyírbátort fektette két vállra. Ez hazai pályán volt, a budaörsiek idegenben nem túl acélosak, eddig két pontot tudtak gyűjteni összesen.

A 16. forduló programja, december 1., 18.30: Veszprém-Aramis, 19.00: Nyírbátor – PTE-PEAC. Hétfő, 18.30: Nyíregyháza-DEAC, Magyar FA-Kecskemét, 20.00: Maglód-Újpest. A Haladás-Berettyóújfalu bajnokit január 17-re halasztották.

A bajnokság állása: 1. Haladás (egy meccsel kevesebb) 39, 2. Berettyóújfalu 30, 3. Nyíregyháza 29, 4. Veszprém (egy meccsel kevesebb) 29, 5. Kecskemét 29, 6. DEAC 20, 7. Nyírbátor 19, 8. Aramis 17, 9. Újpest 17, 10. Maglód 11, 11. PTE-PEAC 11, 12. Magyar FA 4.

A Haladás-Veszprém találkozót január 11-én játsszák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!