A városlakók számára is elérhető

2023.11.09. 12:55

Új műfüves pályával gazdagodott az egyetem (képgaléria)

Újabb helyszínnel bővült a Pannon Egyetem sportlétesítményeinek köre, a felső kampusz területén kedd este adták át hivatalosan az új műfüves focipályát. A korszerű világításnak köszönhetően a pálya napszaktól függetlenül használható, és nemcsak az egyetemi polgárok, hanem a városlakók számára is elérhető.

Balogh Dávid

Az ünnepélyes kezdőrúgás

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

– A sportnak régóta kiemelt szerepe van a Pannon Egyetemen, hisz mi voltunk az első intézmény az országban, ahol annak idején bevezették a kötelező testnevelésórát – kezdte köszöntőjét Gelencsér András rektor. Kiemelte, folyamatosan dolgoznak az infrastruktúra fejlesztésén, és tudja, hogy a pályát kellő módon ki fogják használni. 

Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém vármegyei igazgatója szerint nagy öröm, hogy megépülhetett ez a pálya, mivel eddig mostohább körülmények között játszhattak az egyetemisták.

– Jelenleg az egyetemen 13 fiú focicsapat van, ami több mint 150 főt foglal magában, ugyanakkor fontos, hogy nyissunk a város lakói felé. A cél, hogy a szabadidősport még népszerűbb legyen a térségben – zárta gondolatait Finta Péter. 

Csillag Zsolt kancellár köszöntőjében kiemelte: az utóbbi időben jelentősen megújult az egyetem infrastruktúrája. Az épületek külső és energetikai korszerűsödése mellett nemcsak az oktatási környezet fejlődött, hanem a sportolásra alkalmas felületek is jelentősen növekedtek. Az alsó kampuszon csaknem 2000 négyzetméteren hoztak létre kosár- és röplabdapályákat, de pingpong- és teqball-asztalok, futópálya is elősegíti az aktív kikapcsolódást. Továbbá megújult az egyetemi sportcsarnok is.

Palotai Nándor, a VESC futsal szakosztályának elnöke szerint már most látszik, hogy az új pálya iránti érdeklődés milyen magas. Drámapedagógiai óráktól kezdve a karok csapatépítő alkalmai mellett a külföldi hallgatókon át rengetegen használják, de a Testnevelési és Sport Intézet óráin is gyakran veszik igénybe a hallgatók. 

Az ünnepélyes átadót az egyetemi házi bajnokságban a Se villa, se kanál és a Taktaharkány SE összecsapása követte Gelencsér András rektor kezdőrúgása után.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!