Téli felkészülés

2024.01.04. 10:32

Három játékos hiányzik a füredieknél

Két magyar és egy szlovén válogatottat hiányzik majd a felkészülés jelentős részében a balatonfürediek NB I-es kézilabdacsapatából. György László együttese négy edzőmeccset vív majd a téli szünetben.

Horváth Gábor

György László legénysége nem szerepelt jól ősszel, idén össze kell kapnia magát a társaságnak

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Gyenge őszt tudhat maga mögött a Balatonfüredi KSE, amely 13 meccs után csupán a 10. helyet foglalja el az NB I-es tabellán. A fürediek öt siker mellett nyolcszor kikaptak, s volt ugyan egy jó sorozatuk, amelyben például két vállra fektették a Ferencvárost, több váratlan és fájdalmas vereséget szenvedtek el. A BKSE többek között alulmaradt Egerben, Balatonbogláron és a PLER-Budapest otthonában, ezek a pontok pedig nagyon hiányoznak a csapatnak.

György László legénysége így eléggé megtépázva vág neki a téli munkának, amelyben az edzések mellett három felkészülési találkozó szerepel. Az együttes játszik a Ferencvárossal, a Csurgóval, a PLER és a szlovén Celje csapataival.

A Balaton-partiak keretéből három játékos hiányzik válogatott kötelezettség miatt: Bóka Bendegúz és Andó Arián a magyar, Tadej Kljun a szlovén nemzeti együttessel készül a közelgő Európa-bajnokságra.

Az edzőmeccsek programja, 01.12.: FTC- BKSE. 01.17.: BKSE-Csurgó. 01.19.: PLER-BKSE. 01.26.: Celje-BKSE

A fürediek szűk egy hónap múlva, február 3-án játsszák első idei bajnoki mérkőzésüket, hazai pályán igyekeznek majd visszavágni az Egernek az őszi vereségért. A gárda a Magyar Kupában is érdekelt, a NEKA elleni találkozót szintén február elején rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!