Röplabda NB I

2024.01.14. 11:19

Nem bírtak a veszprémiek az éllovassal

A női röplabda NB I-ben a VESC a fővárosi TFSE alakulatához látogatott. A veszprémi együttesből több kulcsjátékos is hiányzott, így a hazaiak magabiztos sikerrel megerősítették a tabellán az első helyüket.

Balogh Dávid

Alapemberek nélkül játszott a VESC

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

TFSE–VEHIR-VESC 3:0 (15, 14, 10)

Budapest, 100 néző. V.: Nagy, Varga.

TFSE: Turcsányi 2, Tatár 18, Tettamanti 6, Kis 17, Tátrai 9, Zen 4. Csere: Weidemann (liberó), Kiss, Kökény, Villányi. Edző: Joel Herrera Olazabal.

VESC: Sólyomvári 4, Piltman 2, Rácz 5, Sevinger 2, Deli, Araújo 11. Csere: Bődi (liberó), Molnár-Pintér, Kovács, Szalczinger. Edző: Tumpech Ádám.

Jól rajtolt a VESC, annak ellenére hogy Bozsó Blankára és Charlotte Richardsra sem számíthatott Tumpech Ádám vezetőedző. A TFSE edzője, Joel Herrera Olazabal az első szett korai szakaszában időkéréssel próbálta javítani csapata játékát, ami bevált, és hamar magasabb fokozatra kapcsoltak a házigazdák. A játékrész végéig nem változott a játék képe, simán nyertek 25-15-re Tatárék. 

A második játszmában is kitartott a fővárosi lendület, hiába cserélt Tumpech Ádám, nem tudták tartani a lépést, 25-14. A harmadik játékrészben sem tudtak megújulni a vendégek, így háromszettes győzelmet ünnepelhetett a TFSE, 25-10. 

Tumpech Ádám: – Gratulálok a TFSE csapatának. Ma sajnos nem tudtunk méltó ellenfelük lenni.

A VESC legközelebb január 27-én lép pályára a Szeged ellen, hazai környezetben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!