Kemény meccs vár rájuk

2024.02.09. 14:00

Egykori horvát válogatottal és volt füredivel néz farkasszemet a BKSE

A jó formában lévő Dabas vendége lesz a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor
A fürediek a múlt héten remek védekezéssel győzték le az Egert
A fürediek a múlt héten remek védekezéssel győzték le az Egert
Fotó: Nagy Lajos/Napló / Forrás: Veol

A bajnoki szünetet követően a Balaton-partiak szép sikerrel kezdték a tavaszt, a múlt héten könnyedén, 29-17-re nyerve, intézték el az Egert hazai környezetben. A lendület sajnos nem tartott ki, György László csapata kedden búcsúzni kényszerült a Magyar Kupától, miután gyenge teljesítménnyel (32-26-ra győztek a balatonbogláriak) alulmaradt a NEKA otthonában.

A BKSE az NB I-ben a nyolcadik helyen áll 12 ponttal, a dabasiak a hatodikok 13 egységgel. Ez is mutatja, hogy a szombati rivális erős csapatot alkot. A Dabas KC múlt szombaton 31-29-re nyert Veszprémben, a Fejér-B.Á.L vendégeként. A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes veterán Zlatko Horvat hét gólig jutott a meccsen, a volt füredi Zdolik Bence ötször volt eredményes. A dabasiakat erősíti a válogatott beállós, Szöllősi Szabolcs is.

Biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a Fürednek, Tomori Győző együttese hazai pályán többek között a Ferencvárost és a Budakalászt is legyőzte.

A BKSE és a Dabas szeptemberben találkozott legutóbb, a fürediek nagy csatában 31-30-ra nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!