Kézilabda

2024.02.04. 10:18

Pedig kellettek volna a pontok! (képgaléria)

Az első osztályú tagsága megtartása érdekében pontokra lett volna szüksége a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek, ám a bennmaradásért küzdő kézilabdakör az NB I „tavaszi” nyitányán nagy csatában kapitulálni kényszerült.

Király Ferenc

Körülményes produkciójukból hiányzott az átütőerő, gépezetükben csikorogtak a fogaskerekek, amit a rutinosabb másik oldal köszönt szépen

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Dabas KC 29-31 (15-15)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Paska, Vastag.

Veszprém: Gödör – HORNYÁK 4, Szuharev 4, Bugyáki, Szrnka 2, Kristóf 1, Hári 3. Csere: Balogh (kapus), TARABOCHIA 6, Djukic 2, Grünfelder 2, VETÉSI 3, Nourelden 2, Preszter. Edző: Danyi Gábor.

Dabas: Pallag – HORVAT 7 (6), Fekete 1, TÖRÖK 6, Szöllősi 3, ZDOLIK 5, Laurinyecz 1. Csere: Nagy (kapus), KOLLER 4, Garajszki 1, Bálint 2, Ács 1, Hunyadi. Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 14, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 6/6.

A hetedik helyezett dabasiak győzni érkeztek a királynék városába, ám a kezdés előtt aláhúzták: a tervük csak elsőre tűnik könnyűnek, hiszen a sereghajtó mieink ezen a derbin is pontszerzési kényszerben vannak. A hazaiak az elején mintha felülemelkedtek volna a gondjaikon (3-1), aztán jöttek a már „megszokott” hibák és a védekezésén szigorított rivális hat perc alatt fordított egy egy–hatos szériával (4-7). Szerencsére az ellenfél sem volt épp csúcsformában, a veszprémiek – Danyi-mester időkérése után – erre alapozva felzárkóztak: Gödör többször is bravúrral védett, míg a társai jobb döntéseket hozva szőtték az akcióikat (8-8). Később a DKC tartotta minimális előnyét, ám a néha élesebb formát mutató Hornyákék rendre egyenlítettek (11-11), és a nagyszünetig így, fej-fej mellett haladtak a felek (14-14).

A fordulás után megint kishitűnek tűntek a bakonyiak, körülményes produkciójukból hiányzott az átütőerő, gépezetükben csikorogtak a fogaskerekek, amit a rutinosabb másik oldal köszönt szépen (17-20). Vetésiék érezték, hogy ennél több kell, rendezték is a soraikat (21-21), mi több, fordíthattak is volna, de pontatlanságaik, a kapufán csattanó lövéseik miatt újra nehéz helyzetbe kerültek (23-26). A bírók jóindulatát is élvező dabasiak eztán is egységesebb, jobb csapat benyomását keltették, így az 52. percre eldőlni látszottak a lényegi kérdések (24-28). A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy a hajrában sem adták fel a küzdelmet, és közelebb is jöttek a vetélytárshoz (27-29).

Danyi Gábor: A dabasiak megérdemelten nyertek, higgadtabbak voltak nálunk, ezt kihasználva bizonyos periódusokban jobban is teljesítettek, mint mi. Az első félidőben több labdát elszórtunk, a másodikban pedig volt egy szakasz, mikor nem találtunk megoldást a kapusuk és a védelmük ellen.

Tomori Győző: Azt kaptuk, amit vártunk: egy harcos, végletekig kiélezett csatát. Tudtuk, hogy nem a szép játék dominál majd, hanem amint láthatott küzdőszellem. A mai veszprémi gárda jobb volt, mint az őszi, de a harcosságunk és a jó védekezésünk ezúttal diadalt eredményezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!