Röplabda

2024.03.24. 12:11

A hetedik helyért küzdhet tovább a füredi csapat

A harmadik mérkőzését is elvesztette a Szent Benedek RA az Újpesttel szemben, így a 7. helyért küzdhetnek tovább a női Extraligában Varga Tomas tanítványai.

Balogh Dávid

UTE-SZBRA 3:1 (19, 21, -23, 14)

Budapest, 205 néző. V.: Árpás, Szabó. 

UTE: Kilyénfalvi 9, Saldanha Do Amaral 15, Ambrosio 14, Moreno Borrero 4, Dani 11, Whitney James 22. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók),Sziládi 2, Milanova, Zólyomi. Edző: Horváth András.

SZBRA: Laskowska 7, Szerényi 1, Wojcik 11, Berkó 3, Cestero Cruz 8, Pérez Ramos 27. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki, Gatard, Mayerhoffer 4. Edző: Varga Tomas.

Egy szettben voltak jobbak a Balaton-partiak
Archív fotó: Nagy Lajos / Napló

Jól kezdtek a fürediek, hiba nélkül és agresszívan vágtak neki a találkozónak, ami meg is lepte a hazaiakat (3-6). A játékrész feléig kitartott a Szent Benedek RA lendülete, majd fokozatosan az UTE vette át a vezetést. A lilák 20-15-re elhúztak, majd bebiztosították a szettgyőzelmet (25-19). 

A második játékrészben is hatalmas taktikai csata zajlott a pályán, de ismételten a fővárosiak tudtak jobban kijönni a csatából (25-21). 

A harmadik szettben a fürediek akarták jobban a sikert, és a lilák nem tudtak mit kezdeni Varga Tomas tanítványaival (23-25).

Az előző játékrész eseményei felpörgették a hazaiakat, akik végig vezetve abszolút domináltak, és végül pontot tettek a párharc végére (25-14). 

A fürediek így a 7. helyért harcolhatnak tovább az Extraligában. 

Horváth András: – Örülök, hogy három mérkőzésből sikerült legyőzni a Balatonfüredet. Várjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk az ötödik helyért, amire készülünk, mert szeretnénk megszerezni. Bármilyen párharcból győztesen kijönni felemelő, pláne úgy, hogy az előzetes esélyeket elemezve, nemigen gondoltuk, hogy három meccsből és egyetlen vesztett szettel lezárhatjuk a párharcot.

Varga Tomas: – Találhatnánk több pozitívumot is a mai játékunkban, de az eredményen ez nem változtat. Mindent meg kell tennünk azért, hogy az utolsó sorozatban eredményesek legyünk! 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!