Gyász

2024.03.08. 15:26

Elhunyt a legfiatalabb Szőlőskör-legenda

Hosszú éveken keresztül volt állandó résztvevője a különböző futóversenyeknek, nemcsak indulóként, hanem szervezőként, segítőként is kapcsolódott ezekhez a sporteseményekhez. Igazi egyéniség volt, aki hősiesen tűrte a kegyetlen betegséget egészen addig, amíg az le nem győzte szervezetét.

Horváth Gábor

„Kedves Barátaink, Szőlősköristák! Sajnos az élet kegyetlen! Tegnap, hosszú, türelemmel és alázattal viselt betegség után, a legfiatalabb Szőlőskör Legenda, Schenk Andris előrement... Amíg erővel bírta, frissített Titeket éveken keresztül az aszófői, illetve az akali pontokon, és részese volt kezdetektől fogva az esemény kiteljesedésének. Együtt nőtt fel e versennyel, de számára itt e földi létben, most csak ennyi lehetőség jutott... Kedvességét, nagyszerű humorát sosem feledjük! Tiszteletére mostantól a Balatonakali pont a Schenk András emlékhely és frissítőpont nevet viseli! Köszönünk MINDENT Kisbarátunk” – került ki pénteken a Pezowood Szőlőskör elnevezésű, balatonszőlősi központú hagyományos futóesemény Facebook-oldalára a szomorú hír.

A csütörtökön elhunyt Schenk Andrást sokan ismerték a helyi futóberkekben, hiszen rengeteg eseményen vett részt, kerekesszékben, segítőkkel teljesítve különböző távokat. Emellett több verseny szervezésében is részt vett, frissített és segített más egyéb módokon, például képeket, kártyákat készített a résztvevőkről.

– Rengeteg szállal kötődött a futáshoz, a helyi sportélet hatalmas egyénisége volt, egy okos gyerek, aki igazi hősként élt, viselkedett – fogalmazott megkeresésünkre Baranyai Máté, a Szőlőskör főszervezője, aki Kóti László és Burján Jenő társaságában a legtöbbet segítette versenyeken a kerekesszékes fiatalembert. Schenk András ezeken az eseményeken rengeteg élményt kapott és lehetőségei szerint megpróbált minél többet visszaadni másoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!