Gyász

2024.03.07. 19:45

Elhunyt Dávid Sándor, a bronzérmes csapat kapusedzője

Az FC Ajka csapata a klub honlapján közölte, hogy egykori játékosuk, Dávid Sándor életének 64. évében súlyos betegség után elhunyt.

Balogh Dávid

Dávid Sándor 1960. június 24-én Zalaegerszegen született. Tíz évesen a helyi csapatban kezdett el focizni, majd a ranglétrát végigjárva NB I-es kerettagságig jutott, Magyar Kupa mérkőzésen a felnőttek között is bemutatkozhatott. Ezt követően rövid ideig a MÁV DAC-nál, majd a Zalaegerszegi Dózsában szerepelt, miután 1982-ban Ajkára igazolt, ahol több mint tíz évig védte az Ajkai Bányász kapuját, ahol a megyei bajnokságból indulva egészen az NB II-ig jutott csapatával. 1993-ban Ausztriába igazolt, itt fejezte be aktív pályafutását – áll az ajkai klub közleményében. 

Dávid Sándor 64. életévében hunyt el
Forrás: FC Ajka

Dávid Sándor visszavonulása után sem szakadt el az ajkai labdarúgástól, mind az utánpótlásban, mind a felnőtt csapatnál kapusedzőként tevékenykedett. NB II-es együttesünknek haláláig tagja volt, legnagyobb sikerét tavaly érte el, amikor bronzérmet nyert csapatunkkal – olvasható az FC Ajka oldalán. 

A klub Dávid Sándort saját halottjának tekinti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!