Röplabda

2024.03.19. 10:52

Fontos győzelem az MTK otthonában

A női röplabda NB I alapszakaszának utolsó idegenbeli mérkőzését sikerrel vette a VESC, és 3:1 arányban győzött az MTK Budapest ellen.

Balogh Dávid

MTK Budapest - VESC 1:3 (-22, 23, -19, -19)

Budapest, 100 néző. V.: Kiss, Radasovszki.

MTK: Endrődi 2, Jakab 13, Kollár 5, Vigh 11, Bánki 2, Kindrusz. Csere: Divényi (liberó), Kardos 15, Réthelyi 1, Darvas 1, Honfi 4. Edző: Bene Róbert.

VESC: Deli 1, Araújo 21, Kiss 9, Sólyomvári 14, Richards 21, Bozsó 7. Csere: Bődi (liberó), Kovács, Rácz 1. Edző: Tumpech Ádám.

Az alapszakaszból még két hazai meccs maradt hátra
Fotó: VESC/Wolf Attila

Az első szettet a hazaiak kezdték jobban, de 5-5 után elléptek a veszprémiek. A fővárosiak ugyan a folytatásban felzárkóztak kettőre, de igazán nem veszélyeztették a bakonyi részsikert (22-25). 

A második játékrészben végig fegyelmezetten játszott az MTK, a vendégek rohantak az eredmény után. A hajrában ugyan felzárkóztak Tumpech Ádám tanítványai, de a fővárosiak nem engedték ki a kezükből a szettet (25-23). 

A harmadik menetben dominált a Veszprém, és magabiztosan tartotta 3-4 pontos előnyét. A hazaiak nem tudtak mit kezdeni velük, így újra Sólyomváriéknál volt az előny (19-25). 

A negyedik szett kiélezett játékot hozott, de pontosabb és koncentráltabb volt a VESC, így ők örülhettek a végén (19-25). 

Tumpech Ádám: – Kiszenvedtük a három pontot, ma ez volt a legfontosabb, de jövő héten ennél sokkal többre lesz szükségünk. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket Budapestre! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!