Balatonfüredi KSE

2024.03.27. 20:38

Távozik a vezetőedző, a Fradi ellen mégis közel volt a bravúr

Kőkemény küzdelemben egy pontot szerzett a Balatonfüredi KSE az esélyesebb Ferencváros otthonában szerdán a kézilabda NB I-ben. A hazaiak szinte végig hátrányban voltak, Lékai az utolsó percben egyenlített.

Horváth Gábor

Az őszi hazai sikert követően idegenben döntetlent játszott a Balatonfüred a Ferencvárossal

Fotó: Nagy Lajos/Archív

FTC-BKSE 30-30 (15-18)

Budapest, 600 néző. V.: Sándor, Szabó. FTC-Green Collect: Borbély, Győri K. (kapusok), Bognár A. 5, Füzi 1, Nagy B. 3, Imre 5 (3), Balogh 5 (2), Pordán, Debreczeni 3, Pető 2, Lékai 6, Csörgő, Mikita, Fülöp, Szepesi, Bujdosó. Edző: Pásztor István.

Balatonfüredi KSE: Andó, Bősz (kapusok), Kemény 2, Szretenovics, Varga M. 5, Bóka 2, Szmetán M. 4, Németh B. 1, Szöllősi B. 4, Sikosek Pelko, Dénes, Kljun 9 (5), Hornyák P. 1, Szűcs B. 1. Edző György László.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 5/5.

Érdekes helyzetben készült a Ferencváros elleni mérkőzésre a BKSE, hiszen a találkozó előtt nem sokkal vált nyilvánossá, hogy György László edző és segítője, Imre Vilmos az idény végén távozik a Balaton-partiaktól.

Fej fej mellett haladtak a felek, először a Füred tudott nagyobb előnyt kiharcolni, 14. perc: 6-9. A Fradi egyenlített és folytatódott a szoros küzdelem, majd a félidő hajrájában ismét meglépett a vendégcsapat, 15-18.

A második játékrész elején Szretenovics kapott piros lapot, fontos emberét veszítette a BKSE, amely ennek ellenére tartotta minimális előnyét, 38. perc: 19-20. A házigazda újra ki tudott egyenlíteni, sőt a rövid időre a vezetést is átvette, 24-23. Imre góljára hárommal válaszoltak a Balaton-partiak, akik az 51. percben újra megfogyatkoztak, Szűcs Bence ugyanis megkapta harmadik két perces és ezzel végleges kiállítását. A BKSE egészen a véghajráig tudta tartani előnyét a szívósan küzdő Ferencvárossal szemben, Lékai Máté a 60. percben egyenlített, a válogatott irányító duplájával lett 30-30. Ez maradt a végeredmény is.

Közel volt a bravúrhoz a Füred, de György László legénysége így is minden dicséretet megérdemel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!