Válogató verseny is volt

2024.03.11. 09:12

Tíz bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok

Kiváló eredmények születtek Dunaharasztiban, a szumó birkózók országos bajnokságán és válogató versenyén, ahonnan a Centrum SE tizenhat sportolója összesen 20 éremmel tért haza.

Horváth Gábor

A Centrum SE beszámolója szerint az U15-ös és U21-es korosztály az országos bajnoki címekért küzdött. Itt Csejtei Zoárd, Szalay Adrián, Tárai Vilmos, Huszár Regina és Csóti Zétény aranyérmet, valamint Takó Levente és Jámbor Kristóf bronzérmet szereztek.

A Centrum SE csapata eredményesen szerepelt Dunaharasztiban
A Centrum SE csapata eredményesen szerepelt Dunaharasztiban
Fotó: Centrum SE

A válogató versenyen az U18-as és felnőtt korosztály küzdhetett az Európa-, és világversenyekre való kijutáshoz szükséges helyezésekért és értékes pontokért. A veszprémi kék-fehérek három első, egy második és egy harmadik helyezést gyűjtöttek be. Első helyen végeztek U18-as korosztályban Kék Milán, Jámbor Kristóf és Huszár Regina. Felnőtt korosztályban második helyet szerzett Kovács Gergő, harmadik helyezett lett Jámbor Levente (U18) valamint felnőtt korosztályban Jámbor Kristóf és Csóti Zétény szintén bronzérmet szereztek.

Vass Lara aranyérmet szerzett a legfiatalabbaknál
Vass Lara aranyérmet szerzett a legfiatalabbaknál
Fotó: Centrum SE

A két legfiatalabb utánpótlás korosztályban - tehát a gyermekeknél és az U12-es korosztálynál -felkészülési versenyt tartottak, amelyen Vass Lara és Szalai Ágnes a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Csejtei Kincső második lett, Szauer Kende, Takó András és Horváth Marcell pedig harmadik helyen zárta a versenyt.

Jámbor Kristóf a dobogó legmagasabb fokán
Jámbor Kristóf a dobogó legmagasabb fokán
Fotó: Centrum SE

- Gratulálunk a Cholnoky Iskolában edző sportolóknak és további eredményes és sérülésmentes felkészülést kívánunk a következő bajnoki fordulóig, amely Szigetszentmiklóson kerül megrendezésre március közepén. A tétje hatalmas, hiszen ezen a versenyen dől el, hogy kik képviselik hazánkat a korosztályos és felnőtt Európa-bajnokságokon – fogalmazott Janku Ferenc az egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!