Országos bajnokság

2024.03.12. 10:12

VEDAC: négy érem, két kvalifikáció

Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobói a nemrégen megrendezett Téli Dobó Országos bajnokságon, ahol nemcsak négy bronzérmet gyűjtöttek, hanem ketten kvalifikálták magukat a Téli Dobó Európa Kupára.

Veol.hu

A fővárosban, az atlétikai világbajnokság bemelegítő pályáján megrendezett téli dobó ob-n diszkoszvetésben Strigencz Zalán állhatott fel a dobogó legalsó fokára, edzője Mozsdényi Dávid pedig a negyedik helyen végzett. 

Csatári Jázmin az idei év legjobb teljesítményével, 62.93 méterrel harmadik lett Fotó: VEDAC

Kalapácsvetésben Czeller Gábor szoros csatát vívott szombathelyi vetélytársaival a dobogóért, és 71.85 méterrel megszerezte a bronzérmet. Csapattársa, a még csak utánpótláskorú Csekő Miklós az ötödik helyet csípte meg.

Gerelyhajításban Tombor Kristóf egyéni csúcsát többször is megjavítva állt fel a dobogóra, és vehetett át bronzérmet. 

A nőknél Csatári Jázmin az idei év legjobb teljesítményével, 62.93 méterrel szintén harmadik lett, míg a 16 éves Fertig Fanni új egyéni csúccsal a hatodik helyezést érte el.

Az is kiderült, hogy ketten, Csatári Jázmin és Csekő Miklós kvalifikálta magát a március 9-10-én rendezendő Téli Dobó Európa Kupára, amelynek a portugáliai Leira ad otthont.

Eredmények, férfi, diszkoszvetés: 3. Strigencz Zalán 50.91, 4. Mozsdényi Dávid 49.42. Kalapácsvetés: 3. Czeller Gábor 71.85, ...5. Csekő Miklós 70.70. Gerelyhajítás: 3. Tombor Kristóf 58.90. Női kalapácsvetés: 3. Csatári Jázmin 62.93, 6. Fertig Fanni 52.90.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!