Kézilabda

2024.03.03. 08:55

Vérmes remények híján (képgaléria)

Nem borított papírformát a kiesés elől menekülő Fejér-B.Á.L. Veszprém a kézilabda NB I hétvégi játéknapján, mivel nem voltak egy súlycsoportban a másik oldallal, legfeljebb – és időnként – a tisztes helytállásra futotta az erejükből.

Király Ferenc

A felek egy ideig felváltva is találtak be, aztán a nagyszünet előtt megemberelték magukat a helyi kedvencek

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–FTC-Green Collect 32-41 (15-19)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.

Veszprém: Mojsilov – Preszter 3, Kristóf 1, Tarabochia 2, Szrnka 3, Draskovics 2, Hári 2. Csere: Gödör (kapus) 1, Bugyáki, PULAY 4, Vetési 2, Djukic 4, GRÜNFELDER 5, Nourelden 3. Edző: Danyi Gábor.

FTC: BORBÉLY – Bujdosó 3, BOGNÁR 5, Mikita 1, Prainer 2, FÜZI 5, Szepesi. Csere: Balogh Á. (kapus), LÉKAI 8, Balogh Zs. 1, Debreczeni 4, Nagy B. 2, Pető 3, IMRE 6, Pordán, Fülöp 1. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1.

A sereghajtó hazaiak az esélytelenek nyugalmával várhatták a bajnokit, mégis dekoncentráltan kezdtek, Danyi-mester már a 6. percben időt kért (1-3), amitől az övéi „észhez tértek”, és úgy tüsténkedtek, mint akinek nincs veszítenivalója (5-6). Kristófék nagyvonalakban eddig, negyedóráig tartották a lépést a riválissal, amely szigorított a védelmén, ettől aztán az utolsó helyezett támadásaiba az addiginál is kevesebb elképzelés és fantázia szorult, helyette sok technikai hibával segítették a csúcsformájuktól messze járt, igaz, sebességet váltott fővárosiakat (6-12). A sort cserélt FTC tíz perc alatt produkált egy egy–hatos szériát, ráadásul az ex-veszprémi Borbély is elkapta a fonalat (8-15). Pulay próbált némi színt vinni a körülményes csapata játékába, a felek egy ideig felváltva is találtak be (11-18), aztán a nagyszünet előtt megemberelték magukat a helyi kedvencek (15-19).

Dőreség volt azt hinni, hogy ennek hatásaként a bakonyiak még nagyobb csatára késztetik a negyedik helyezettet, épp ellenkezőleg, Lékaiék ismét macska-egér küzdelmet vívtak velük, akkor lőttek gólt, amikor csak akartak (17-24). Közben Hári a 43. percben piros lapot kapott, tudniillik a büntetőjénél fejbe dobta Borbélyt. A Fejér-B.Á.L. hajmeresztő hibákat vétett, nagyobb is lehetett volna a különbség, de az FTC sem mindig szaggatta az istrángot (18-27). Ha viszont komolyan vették a műsort, akkor megbüntették a pontatlanságokat; játszi könnyedén kerültek helyzetbe (23-33). Nem működött, amit a hazai szakmai stáb kért, mintha Djukicék nem is bíztak volna magukban – ezért nem is tudták megnehezíteni a vetélytárs dolgát (27-39). Szerencsére, ahogy az első, úgy a második félidő hajrája is Grünfelderéké volt, de a nem túl magas színvonalú derbin a Fradi – összességében – rendkívül kemény diónak bizonyult számukra.

Danyi Gábor: Ma nem tudtunk felnőni a feladathoz, nem sok közünk volt a mérkőzéshez, még egy szoros eredményhez sem mutatkozott sanszunk.

Pásztor István: Ezúttal bizonyítottuk, hogy mennyivel jobbak vagyunk a riválisunknál, bevallom: ez azért nem mindig sikerül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!