rajtol a pontvadászat

2017.09.21. 15:12

Amerikai légióst igazolt a veszprémi kosárcsapat

Amerikai légióssal erősített a bajnoki címre törő Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata, amely a bajnokság átszervezése után az NB I/B „felsőházába”, a piros csoportba került. A Motax KC Pápa az „alsóházban”, a zöld csoportban szerepel.

B. Virág Rita

A nyári szünetben alaposan „felfrissült” a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosárcsapatának kerete. Szerdán az utolsó nyitott kérdésre is választ kaptunk, a bajnoki címre aspiráló bakonyiak ugyanis amerikai légióssal erősítettek.

- A felkészülés eleje kissé kaotikusra sikeredett, de ahogy teltek a hetek egyre jobban összerázódtunk és ez az elvégzett munka minőségén is látszott. Szerencsére mostanra a keret összeállt, igaz új játékosunknak, Ryan Cooknak valószínűleg szüksége lesz még néhány edzésre, hogy a játékstílusunkat megismerje – kezdte Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője.

Amerikai légióssal erősített a bajnoki címre törő Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata Fotó: Penovác Károly

A 27 esztendős, 190 centiméter magas játékos egyes és kettes poszton bevethető. Korábban szerepelt az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA): a philadelphiai Chestnut Hill College csapatával a második, míg a marylandi UMBC-vel az első divízióban kosarazott. Négy évvel ezelőtt költözött Európába, ahol megfordult a bosnyák és kazah élvonalban, valamint a balti ligában is.

- Még csak két edzésen láttam az új fiút, de igen jó benyomásokat szereztem. Jól mozog és lát a pályán, remekül dob távolról és a lepattanók szedésében is jeleskedik. Azt még nem tudom, hogy a játékengedélye megérkezik-e vasárnapig, de azon dolgozunk, hogy az első bajnokin, Nyíregyházán ő is pályára léphessen – tudtuk meg az edzőtől.

A Hoya Nyíregyházán kezdi az idei kiírást. Vendéglátója már az előző hétvégén megkezdte a bajnokságot, Bonyhádon játszott és nagyon simán, 71-52-re kikapott.

- Nyilván hazai pályán szeretne győzelemmel bemutatkozni, azonban nekünk is ez a célunk. Nem számítunk könnyű meccsre, ám szeretnénk jól rajtolni a pontvadászatban. Sajnos Simon Lászlóra és Séda Martinra nem számíthatok sérülés miatt – zárta a tréner.

A Motax KC Pápa a zöld csoportban hazai pályán fogadja a MAFC II alakulatát.

A pápaiaknál is jelentős változásokról kell beszámolnunk. Az eddigi vezetőedző, Vajda József szakmai igazgatóvá lépett elő, a helyére Vajda Balázs került.

- Az egyik kulcsemberünktől, Keresztes Rafaeltől kénytelenek voltunk elköszönni. A kiváló center befejezte aktív pályafutását, sérülés miatt kellett abbahagynia. A helyére Veszprémből igazoltunk, Hegedűs Attila nagy reménységünk – fogalmazott Vajda József. Rajta kívül Magyari Viktor érkezett még Oroszlányból – derült ki.

Vajda József elmondta, feltérképezték pénteki ellenfelüket (a találkozó pénteken 17.45 órakor kezdődik), fiatal, hajtós csapat, amely a letámadásokra épít.

- Kellemetlen ellenfél, magas ember nélkül, oda kell figyelnünk, és a győzelem megszerzése a feladatunk – hangsúlyozta a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában