kézilabda

2018.02.17. 21:02

BKSE: azt kapták, amire számítottak

Az első öt percet leszámítva magabiztos produkciót nyújtott a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I alapszakaszában az Orosháza ellen. A balatoniak idegenben szereztek értékes két pontot.

B. Virág Rita

Orosháza-Balatonfüred

22:27 (10:13)

Orosháza, 400 néző. V.: Paska, Vastag. Orosházi FKSE: Szabó – Pásztor 1, Mihály, Ferenczi 1, Braz, Morva 2, Stranigg 1, Németh L. Csere: Herjeczki (kapus), Markoski 3, JOHN 3, Gyene 3 (3), Knezevic 2, Antal 1, Milosevic, BALÁZS 5. Edző: Bakó Botond. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Hornyák 2 (1), Kasparek 1, Németh B. 1, TOPIC 2, Szita 3, BÓKA 5. Csere: Bősz (kapus), DÉBER 4, Máthé 1, Kancel, Varsandán 3 (2), Karvatski 2, DEBRECZENI 2, Semenov, Kemény 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Ferenczi és Stranigg találataival jutott vezetéshez a házigazda, a BKSE kicsit álmosan kezdett, első gólját Bóka jegyezte a 4. percben. A 10. percig ment elől a házigazda, akkor előbb Hornyák büntetőjével egyenlített a Füred, majd Bóka ziccere után már a vendégeknél volt a vezetés.

Fej-fej mellett haladtak a küzdő felek: a 25. percig rendre a balatoniak mentek elől egy góllal, ám az Orosháza újra és újra egyenlített. Szita és Debreczeni találatait követően először két gólosra nőtt a különbség (8:10), ám Topic kiállítása rosszkor jött. A veszprémi nevelésű John szépített, de aztán zsinórban hármat vágott a BKSE, és így a játékrész végére 10:13-as vendég előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után Kemény és Bóka kontrái után először hízott ötre a differencia (13:18). A hajrához közeledve a fürediek mind stabilabban teljesítettek hátul és ennek köszönhetően elől egy 3:0-ás sorozattal 16:23-ra alakult az állás.

Az utolsó tíz percben az Orosháza megpróbált felzárkózni, azonban Csoknyai István tanítványai már rutinosan őrizték előnyüket.

Csoknyai István: – Azt kaptuk a találkozótól, amit vártunk. A hazaiak mindent megpróbáltak ellenünk: több variációt kipróbáltak, például a nyitott védekezést, vagy a hét a hat elleni játékot, de jól álltuk a sarat. Azt gondolom, az első öt perces rövidzárlatot leszámítva végig uraltuk a mérkőzést. Ha a ziccereinket jobb arányban értékesítjük, nagyobb különbségű is lehetett volna a sikerünk. A jövő héten megint fontos bajnoki vár ránk. Sikerült megint egy kicsit előre lépnünk, ezt a tendenciát kell folytatnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!