Három veszprémi aranyérem

2018.08.21. 12:11

Cell-Cup: A bakonyiak két döntőt is nyertek a Szeged ellen

Három veszprémi sikert hozott a huszonkettedik alkalommal megrendezett Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztivál.

Horváth Gábor

Az Éles Kézilabda Iskola U-12-es csapata magabiztosan nyert a Veszprém Arénában rendezett fináléban

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A hagyományos rendezvényen 15 ország több, mint száz csapata mérte össze tudását, mintegy 2000 sportoló lépett pályára a helyszíneken. A bakonyi megyeszékhely mellett Várpalotán, Alsóörsön és a Balatonfüreden is pattogott a labda, a döntőknek a Veszprém Aréna adott otthont.

A helyiek megmutatták, hogy nem véletlenül hívják a királynék városát a kézilabdázás fellegvárának: a fiúk négy kategóriája közül háromban is veszprémi siker született.

Az U-12-es korcsoportban a Éles Kézilabda Iskola fiataljai a Pick Szegedet győzték le (17:12) a fináléban. A bronzmeccsen a Telekom Veszprém utánpótlása alulmaradt (14:16) az osztrák SG Krems/Langenlois csapatával szemben.

Az U-14-eseknél szintén Éles Józsefék bizonyultak a legjobbnak, s itt is a Pick Szeged volt a szenvedő fél (22:17). A harmadik helyet a lengyel Wisla Plock szerezte meg.

Az Éles Kézilabda Iskola U-12-es csapata magabiztosan nyert a Veszprém Arénában rendezett fináléban
Fotó: Pesthy Márton / Napló

 

Az U-16-os mezőnyben Veszprém megyei döntőt rendeztek, a Veszprémi KKFT 19:14 arányban győzött a Balatonfüredi KSE-ével szemben. Német bronz született, a HSG Konstanz hódította el a harmadik pozíciót.

Az U-18-asoknál mindenki játszott mindenkivel, a körmérkőzéses rendszerben lebonyolított küzdelmet Szaúd-Arábia utánpótlás válogatottja nyerte, megelőzve a német Frisch Auf Göppingent és a kuvaiti nemzeti együttest. A negyedikként záró Veszprémi KKFT csak gyengébb gólkülönbsége miatt maradt le a dobogóról.

A hölgyeknél az U-12-es korcsoportban debreceni siker született, az Éles Kézilabda Iskola ötödik lett.

Az U-14-esek viadalát a Szombathelyi Haladás együttese ünnepelhetett, a Veszprém Pannon SE tizedikként zárt.

Az U-16-osok mezőnyében az izlandi Fylkir, a legidősebbeknél pedig a Siófok lett az aranyérmes. Előbbieknél a Veszprémi Pannon SE hatodik, utóbbi kategóriában negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!