kupaforduló

2018.09.22. 08:00

Csonka forduló lesz a foci megye I-ben

A hét­végi kupaforduló miatt csonka játéknapot tartanak az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság hetedik körében.

Horváth Gábor

A megszokott nyolc helyett hat találkozót láthatnak a megye I-es foci kedvelői ezen a hétvégén. Az ok: elkezdődik a küzdelem a Magyar Kupa országos főtábláján. Ez három csapatot érint a mezőnyből. A balatonfürediek előrehozták meccsüket, szerdán Devecserben 3-0-ra nyertek. A másik két együttes épp egymás ellen játszana, a Fűzfői AK–Úrkút SK bajnokit december másodikára halasztották.

A párosítások, Ajka Kristály (5.)–Gyulafirátót (10.): Két meccs után nyert ismét a múlt héten a Kristály, nem is akárhogyan, 6-0-val küldte haza a Várpalotai BSK-t. Ez alapján nem vár könnyű harc a gyulafirátótiakra, akik az előző fordulóban hazai pályán ikszeltek a Balatonalmádival.

Magyarpolány (11.)–Tapolca (6.): A múlt héten mindkét csapat sikert ünnepelhetett, mondhatni bravúrral, hiszen egyikre sem lehetett igazán számítani. A tapolcaiak hazai pályán fektették két vállra a jó szériában lévő Csetényt, a magyarpolányiak pedig idegenben verték meg az esélyesebb Sümeget. Taktikus, óvatos mérkőzés várható.

Várpalotai BSK (13.)–VLS Veszprém (2.): Az előző fordulóban nem tudta legyőzni idegenben egyik nagy riválisát a Veszprém, amely 1-1-re végzett Úrkúton, s ezzel le is kellett mondania az első helyről. Idei hazai meccseit mind behúzta a VBSK, ez a sorozat azonban most itt fog megszakadni.

Balatonalmádi SE (9.)–Sümeg VSE (8.): A játéknap rangadóján két azonos képességű és majdnem ugyanúgy álló csapat feszül egymásnak. Az Almádi van jobb formában, a sümegiek két vereséget követően lépnének rá újra a győzelem útjára.

Csetény SE (7.)–Herend (14.): Bár a Csetény a múlt héten kikapott a Tapolcától, eddig pozitív a szereplése. Most is esélyes a sikerre a gárda, de óvatosnak kell lennie, mert a Herend az előző körben bravúrosan teljesítve 5-1-re nyert Devecserben.

FC Zirc (16.)–Tihanyi FC (4.): A Zirc a mezőny egyetlen nullapontos csapata, a Tihany pedig idén is a legjobbak közé tartozik, így nem kérdés, ki az esélyes a találkozón.

Balatonalmádiban, Csetényben és Zircen vasárnap lesz meccs, a másik három helyszínen ma játszanak a csapatok. A kezdési időpont mindenhol 16 óra. Az interneten – a Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának YouTube-csatornáján, valamint honlapunkon, a www.veol.hu-n – az Almádi–Sümeg összecsapás lesz élőben látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!