Jótékonyság

2017.12.09. 16:37

Első alkalommal rendezték meg a Mikulás-futást Pápán

A CardioMax Egyesület első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Pápán az ország több városában is nagy népszerűségnek örvendő, családias hangulatú Mikulás-futást.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

A csípős hidegben kora dél-után a pápai Fő téren gyülekeztek a résztvevők, akik három kategóriába adhatták le nevezésüket. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek szinte kivétel nélkül Mikulás-sapkával a fejükön sorakoztak fel a jó hangulatú bemelegítéshez, amely után dr. Áldozó Tamás köszöntötte a futókat.

Fotó: Haraszti Gábor

A polgármester elismerését fejezte ki a szervezőknek, amiért életre hívták a rendezvényt, és az egyre szaporodó pápai szabadidő-sport-rendezvények között egy újabbal színesítették a naptárat. A megnyitó után útnak indult a legkisebbek mezőnye, akik egy kört futottak a Nagytemplom körül, majd a fiatalok és a nagyok teljesítették a rájuk szabott távot. A verseny nem mellesleg jótékony célt is szolgált, hiszen a résztvevők adományaikkal a Vajda Péter Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány munkáját támogatták. Szabó György Vilmos főszervező öröme kettős volt, hiszen egyfelől sokan eljöttek, másrészről 72 000 forinttal tudtak hozzájárulni az alapítvány életének könnyebbé tételéhez.

– Sokat töprengtünk azon, hogy milyen apropóból rendezhetnénk így az év végéhez közeledve egy versenyt, végül úgy döntöttünk, hogy a más városokban is sikeres Mikulás-futást hozzuk el a pápai futóbarátoknak. Összesen 111-en álltak rajtvonal mögé, ami azt figyelembe véve, hogy az első alkalom volt, és a hőmérő higanyszála nulla fok alá csökkent, jónak mondható. Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt és a felajánlásokat, emellett hálásak vagyunk a támogatásért a pápai önkormányzatnak.

Berkes Béláné, az alapítvány kuratóriumi elnöke nagy köszönetét fejezte ki a szervezők felé, amiért rájuk gondoltak, és mint megtudtuk, a felajánlást a Fenyveserdő Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában folyó oktató-nevelő munka tárgyi feltételeinek javítására fordítják, különös tekintettel a mindkét intézményben működő, halmozottan sérült gyermekekből álló speciális csoportok működésének támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában