labdarúgó megye I

2018.04.23. 08:49

Közel százéves lett a csatársor

Fűzfőn nem mindennapi dolog történt, a Magyarpolány pedig úgy nyert idegenben, hogy bő egy félidőt emberhátrányban játszott. A szomszédvári derbiből a VBSK jött ki győztesen. Ez volt a megye I 24. fordulója.

Horváth Gábor

A kép csalóka, Lukács Istvánt nem könnyű megforgatni. A várpalotaiak rutinos játékosa remekül irányította a védelmet, csapata nem kapott gólt, ő ráadásul eredményes is volt, így nem maradhatott ki a forduló válogatottjából Fotó: Penovác Károly/Napló

Kezdjük a szomszédvári találkozóval! A Várpalotai BSK a Péti MTE csapatát látta vendégül az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság 24. játéknapján. A VBSK idei eredményei nem adtak óriási bizakodásra okot, ennek ellenére a házigazda magabiztos sikerrel (4:0) hozta a rangadót a kiesés ellen harcoló pétfürdőiek ellen. Lukács István és Hulka Bence egyaránt góllal járult hozzá a győzelemhez, Közép Gergely pedig megőrizte hálóját a találattól.

A kép csalóka, Lukács Istvánt nem könnyű megforgatni. A várpalotaiak rutinos játékosa remekül irányította a védelmet, csapata nem kapott gólt, ő ráadásul eredményes is volt, így nem maradhatott ki a forduló válogatottjából Fotó: Penovác Károly/Napló

A 49 éves Gersics József volt a mezőny legjobbja a Csetény SE-Balatonalmádi SE találkozón, a hazaiak egy papíron esélyesebb vetélytársat fektettek két vállra. Gersics a jó játék mellett eredményes is volt, a meccs 2:1-re végződött.

Az FC Zirc-Dudar remekül tartotta magát a bajnokaspiráns otthonában, a szervezett vendégek egyenlítettek Balatonfüreden és sokáig ikszre állt a meccs. Az éllovas azért vissza tudott vágni az őszi vereségért, a 3:1-el záruló mérkőzésen a fiatal Henn Márk gólt és gólpasszt jegyzett.

Több mint egy félidőt játszott emberhátrányban a Magyarpolány, amely így is simán nyert a Peremarton SC Berhida vendégeként (1:4). Az összecsapás legjobbja a polányiak veterán játékos-edzője, Piri Ottó volt.

Piri mellé egy másik régi rutinos spíler, Korpos Tibor került be a forduló válogatottjának csatársorába, amely így összesen 96 éves lett. (Itt jegyeznénk meg, hogy óriási elismerés illeti azokat a labdarúgókat, akik 40-en, 45-ön, vagy akár 50-en túl hétről-hétre meghatározó produkciót tesznek le az asztalra együttesükben. Példaértékű a munkájuk és a hozzáállásuk.) Az úrkúti Korpos duplázott, csapata 5:0-re nyert az Ugod ellen. A hazaiaktól még Tróbert Attilát írtuk be csapatunkba.

A tihanyiak fontos pontokat gyűjtöttek, az alakulat az Ajka Kristály otthonában nyert 3:2-re. A félszigetiektől Erőss Gergő teljesítményét emeltük ki.

A Sümeg az első félidőt követően még egy gólos hátrányban volt, de szünet után fordítani tudott Devecserben. A mezőny egyik legjobbja Hegedűs Dániel volt.

Kovács Kálmán kétszer köszönt be, a Fűzfői AK 4:2-re verte a gyulafirátótiakat. A találkozó érdekessége volt, hogy az első félidő második felében kilenc perc alatt öt gól (!) esett.

Kapus

Közép Gergely (VBSK)

Hátvédek

Erőss Gergő (Tihanyi FC)

Lukács István (VBSK)

Gersics József (Csetény)

Hegedűs Dániel (Sümeg VSE)

Középpályások

Kovács Kálmán (FAK)

Hulka Bence (VBSK)

Tróbert Attila (Úrkút)

Henn Márk (B.-füredi FC)

Csatárok

Korpos Tibor (Úrkút SK)

Piri Ottó (Magyarpolány)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!