MEGYEI KÖRKÉP

2018.05.04. 20:59

Leszakadhat a Herendi Porcelán

Tovább növelheti előnyét a listavezető Badacsonytomaji SE a hétvégén szabadnapos Herendi Porcelán SK-val szemben az MTD Hungária megye II-es labdarúgó-bajnokság huszonkettedik játéknapján.

Bényi Kálmán

A tomajiak (piros mezben) otthon játszanak Fotó: Pesthy Márton

Badacsonytomaji SE-Bonvino (1.)-Csopak SC (5.): Az előző játéknapon pont a vendég Balaton-partiak tettek nagy szívességet a Herend legyőzésével (3:1) a listavezető tomajiaknak. A ha-zaiak előnye így négy pontra hízott a második helyen tanyázó Porcelánnal szemben. Ez a különbség a huszonkettedik fordulóban tovább nőhet, mert a rivális HPSK a hétvégén pihenőnapját tölti.

A Csopakot sem szabad leírni, a Somló elleni kisiklástól eltekintve jó formát mutat.

Tapolca (6.)-Csabrendek FC (8.): A tabellán elfoglalt helyezések alapján akár még rangadóról is beszélhetnénk. De a két gárda közti tízpontos különbség és a tavasszal mutatott forma alapján mindenképpen a tapolcai csikócsapat a találkozó esélyese.

Nemesszalók (10.)-Szentantalfa (3.): A vendégek a bronzérem legfőbb várományosai, de a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Ősi is odaérhet még a harmadik hely- re. Így minden megszerezhető pontra szükségük van Domján László tanítványainak. A Nemesszalók hazai mérlegét elnézve ez nem tűnik lehetetlen küldetésnek.

Tótvázsony SE (9.)-Nemesvámosi LSE (12.): A vázsonyiak két derbit is játszottak a május elsejei ünnep miatt hosszúra nyúlt hétvégén. Előbb a Somlószőlőstől idegenben vereséget szenvedtek, majd a Nemesszalók ellen hazai pályán pótolt találkozón döntetlent értek el. Most egy jó passzban lévő Vámossal találják majd szemben magu-kat a hazaiak, és egy esetleges vendéggyőzelem esetén a két gárda közti különbség egy pontra olvadna.

A tomajiak (piros mezben) otthon játszanak Fotó: Pesthy Márton

PV 2000 Öskü FC (13.)-Somló SC (11.): Kiesési rangadó. A somlóiak bravúros hétvégét produkáltak, három nap alatt hat pontot szereztek, és ezzel elmozdultak a kieső helyről. A dolog pikantériája, hogy a pozíciójukat pont az idén még pontot sem szerző Öskü vette át. Nagy csatára van kilátás.

Taliándörögd SE (7.)-Ősi PSK (4.): Az Ősi többet már nem botolhat, ha oda szeretne érni a harmadik helyre. A két gárda őszi randevúja 0:0-s döntetlennel zárult. Egy esetleges pontosztozkodást most sem zárnánk ki.

A Badacsonytomaj-Csopak és a Tapolca-Csabrendek meccset szombaton, a többi találkozót vasárnap 17 órától rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!