Maximumot kellett hozni

2017.12.10. 21:25

Megküzdött a győzelemért a Telekom Veszprém

Alaposan megdolgozott a sikerért a Telekom Veszprém a tabella harmadik helyén álló Tatabánya otthonában. A második félidőben Mikler és Ilic vezérletével azonban biztosan szerezte meg a két pontot a címvédő. A francia légiós, William Accambray súlyos sérülést szenvedett.

B. Virág Rita

Tatabánya-Telekom Vp. 28:31 (16:15)

Tatabánya, 1500 néző. V.: Hargitai, Markó. Grundfos Tatabánya KC: Székely – Harsányi 4 (4), Vrankovic 5, Dénes, Ilyés 2, V. Vranjes 2, Bozovic 1. Csere: Iancu (kapus), Szöllősi Sz. 2, Pásztor 3, Grigoras 1, Vujovic 6 (3), Juhász 2, Sipos, Edző: Vladan Matics. Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 4, Nagy 4, Nilsson 4, Lékai 2, Accambray 4, Manaskov 5 (1). Csere: Alilovic (kapus), Jamali 1, Ancsin, Blagotinsek, Győri 1, Ilic 6, Schuch, Ligetvári. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 9/6, ill. 2/1.

Hétméteresek: 10, ill. 10 perc.

Rangadóra készült a címvédő Telekom Veszprém, hiszen a harmadik helyezett, Grundfos Tatabánya otthonában próbálta megőrizni makulátlan mérlegét.

Ennek dacára a vendégek szakvezetője, Ljubomir Vranjes több klasszist is pihentetett, így Tönnesen, Sulic, Ugalde, Marguc is csak a lelátóról figyelhette az összecsapást.

A sérüléséből felépült, de még a formáját keresgélő Nagy László találatával indult a találkozó, majd Gajic is bevette a tatabányai kaput. A hazaiaknál az egykori válogatott, a rutinos Harsányi Gergely szerezte az első találatot, hetesből volt eredményes.

A Telekom Manaskov duplájával válaszolt, a túloldalon a veszprémi tréner névrokona, Vladimir Vranjes talált be. Mindkét oldalon kimaradt egy-egy büntető, majd Bozovic és Accambray gólváltását követően 5:9-re alakult az állás.

Manaskov kapta a mérkőzés első kiállítását a 18. percben, Harsányi hétméteresével és az exfüredi Grigoras találatával 8:11-re alakult az állás.

Nagy újabb góljára Harsányi és Vujovic reagált. Láthatóan a Tatabánya vérszemet kapott, a közönség is egyre hangosabbá vált, a veszprémieken az idegesség jelei mutatkoztak, ami főleg az eladott labdákból, az elvétett helyzetekből tűnt ki.

A 25. percben, még mindig 10:13 állt az eredményjelzőn, de kettős hátrányba került a Telekom. Előbb Vujovic kínaiból, majd Pásztor lerohanásból szépített. Székely kottából olvasta a veszprémi próbálkozásokat, elől Ilyés pattintott kétszer is Mikler kapujába, és így utolérte ellenfelét a Tatabánya (13:13).

A címvédő ráadásul a félidő utolsó percében újra elvesztette a labdát, Vujovic ziccerével pedig először vezetett a Tatabánya (16:15).

Mikler zseniális védéseivel indult a második játékrész, majd Nilsson egyenlített. Ilic szép mozdulattal vette vissza a vezetést (34. perc: 16:17), ráadásul Harsányi elrontotta az újabb megítélt hétméterest. Vujovic szándékos láb miatt kapott két percet, a kettős emberelőnyt villámgyorsan kihasználta a Telekom.

A négy vendég találatra a 39. percben tudott először válaszolni a második játékrészben a Tatabánya Vujovicnak köszönhetően. Ilic bombázott Székely kapujába, majd Mikler fogott óriásit.

Matic kért időt, Vujovic és Szöllősi szépített, újra csak két gól volt közte (43. perc: 19:21). Nilsson és Sipos kapott páros kiállítást, majd Székely cserélt rosszul, Iancu kapus érkezett a helyére.

Manaskov cunderével négyre hízott a különbség (45. perc: 19:23).

A hajrához közeledve Ilic rázta meg magát, már az öt gólnál járt, azonban a Tatabánya még mindig nem tört meg, Vujovic és Vrankovic hozta közelebb csapatát (49. perc: 22:25). Ilic ült le két percre, Alilovic pedig hárította a megítélt hetest. Állandósult a veszprémiek három-négy gólos előnye.,

Az utolsó percekben kellemetlen közjáték szakította félbe a találkozót, Accambray csúszott el, s nem is tudott talpra állni, ölben kellett levinni a pályáról. Gajic remek akció végén talált be, s ezzel végleg eldőlt az összecsapás (59. perc: 26:30). Vrankovic szépített, ám Nilsson biztos kézzel értékesítette helyzetét. A meccs utolsó találatát Juhász szerezte (28:31).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!