megyei rangadó

2017.10.19. 21:19

Megállítja a Perutzot a VLS Veszprém?

A harmadosztályú pontvadászat tizenegyedik játéknapján hazai pályán szakítaná meg a Pápai Perutz FC négy mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját a megyeszékhely labdarúgócsapata.

Bényi Kálmán, Haraszti Gábor

A VLS Veszprém egyik kulcsjátékosa Bene Zsombor (jobbra), akire ezúttal is fontos szerep hárul majd

A derbit szombaton 14.30 órától tekinthetik meg a drukkerek.

Az előző fordulóban kétgólos hátrányból felállva mentett pontot a VLS Veszprém a III. Kerületi TVE otthonában (2:2).

- Ellenfelünk hatalmas elánnal vetette magát a küzdelembe. Teljesen ránk jöt-tek, minden labdáért óriási küzdelem folyt a pályán – kezdte visszatekintőjét Orbán Tamás, a veszprémiek szakvezetője, majd hozzátette: – A hazaiak hatalmas támogatást kaptak a szurkolóiktól és másoktól is. Az első félidő végére kétgólos hátrányba kerültünk. A szünetben igyekez-tem levenni a terhet a fiúk válláról, és felszabadult játékot kértem tőlük. A második játékrészben már sikerült ráerőltetnünk a teljesen elfáradó fővárosiakra az akaratunkat. Szerkezetet váltottunk, és a remekül beszálló cseréinknek is köszönhetően sikerült egy győzelemmel fel-érő döntetlenre hozni a találkozót.

A VLS Veszprém egyik kulcsjátékosa Bene Zsombor, akire ezúttal is fontos szerep hárul majd

Minden egyes pontra hatalmas szüksége van a középmezőnybe vágyó bakonyi alakulatnak. Ebből kifolyólag a szombati, Pápa elleni megyei rangadón sem lehet más célja Guntheréknak, csakis a győzelem megszerzése. Mindkét társaság remek szériában van. A nyolcadik helyen tanyázó vendégek négy forduló óta még csak pontot sem veszítettek, míg a tizenkettedik pozíciót elfoglaló VLS az utóbbi öt mérkőzésén nem talált legyőzőre.

- Sok újat nem tudunk mutatni egymásnak – tért rá a szombati derbire Orbán mester, majd elmondta: – A Perutzban futballozó játékosok túlnyomó részét jól isme- rem, többekkel alkalmam volt együtt dolgozni itt, Veszprémben, és ezt megelőzően Balatonfüreden is. Sőt, az edzőjükkel, Marton Miklóssal is remek a kapcsolatom. A kilencven perc erejéig azonban ezeket a kötődéseket félre kell tenni, és ellenfélként kell tekintenünk megyei riválisunkra. A jó szériájukat szeretnénk egy rövid időre megszakítani, de aztán nyugodtan folytathatják majd. Nagy csatára, sok nézőre, igazi focifílingre számítok. Jó hír, hogy a minifutballvébét megjárt Bognár Bence játékára ismét számíthatok, de a keretünk így sem lesz teljes, mert Dobsa Gergő sérülés, Hoffer Levente pedig betegség mi- att nem áll majd rendelkezésemre.

- Tudtam, hogy nehéz meccs lesz a Csorna elleni, és az edzőváltás után mindenki kettőzött erővel lép majd pályára, hogy bizonyítson az új mesternek – emlékezett az idei pontvadászat második hazai sikerére Marton Miklós, a Perutz FC Pápa mestere.

- Igyekeztünk nem fog- lalkozni a tabellán elfoglalt helyezésükkel, és csak magunkra koncentrálni, ez hellyel-közzel sikerült is. Dicséretet érdemelnek a játékosaim, mert a látott – korábbi meccsekhez képest gyengébb – produkció ellenére is odatették magukat a győzelemért (1:0).

Marton Miklós a szombaton 14.30-kor kezdődő megyei derbivel kapcsolatban elmondta, az ilyen párosításoknak mindig különleges hangulatuk van, de a legfontosabb, hogy folytassák remek szériájukat.

A pápaiak gólvágója, Szabó Zsolt az utóbbi hetekben rendre fontos találatokat jegyzett Fotó: Penovác Károly

- Remélem, hogy a Csorna ellen látottakhoz képest javulni fog a játékunk a Veszprém ellen. Egy megyei derbi osztálytól és a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig rangadó, az ilyen derbiken pedig nem illik kikapni, mi is ennek szellemében készülünk és utazunk Veszprémbe.

A mérkőzés végkimenetelét nagyban befolyásolhatja, hogy nyolc lőtt találatával a pápaiak első számú gólfele-lőse, Szabó Zsolt milyen napot fog ki, illetve a társak mennyire tudják őt kiszol- gálni.

- Ezért szerződtettük Zsoltot, hogy termelje a gólokat, szerencsére tud is élni a kínálkozó lehetőségekkel, így idén már több alkalommal is az ő gólja döntött a javunkra. Örülök, hogy az osztály góllövőlistáján holtversenyben az első helyen áll, bízom benne, hogy mások is megtalálják a góllövő cipőjüket, de akkor sem leszek szomorú, ha megint az ő találatával nyerjük meg a megyei derbit. A hátsó alakzattól is maxi-mális koncentrációt várok, ha ezek megvalósulnak, jó esélyünk van pont, pontok begyűjtésére.

A pápaiaknál Horváth Tamás sérült, Császár Attila pedig eltiltott, Hanzl Máté egymeccses száműzetése viszont letelt, így ott lehet az utazók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!